Thursday, January 31, 2019

Lunch Di Perumahan Elit Kemensah

Hi korang...

Tengah belek- belek handphone SA terpandang gambar- gambar ni semua..laaa tak share lagi rupanya cerita 2 minggu lepas..hehehe...Jumaat 18hb kalau tak salah..SA dan beberapa kawan opis pergi makan kat rumah ex colleague Safiyyah kat perumahan elit di Kemensah. Giler la first time masuk area sini memang terpegun la tengok kiri kanan rumah orang- orang kaya kan...rumah Safiyyah sendiri 4 tingkat...huiiiii...masuk- masuk je..nampak kolam renang dulu...besar giler kolam renang dan masuk jer rumah Safiyyah...mata terpegun kaku dengan keindahan interior design dalam rumah..takde la SA ambil gambar setiap sudut rumah masa Safiyyah bawak kami tour setiap tingkat..rumah orang kan..rasa macam tak baik plak amik gambar...tapi kalau la SA dapat rumah macam tu...SA sanggup duduk rumah aje...hahaha...boleh tahan ke...



Kolam renang..


Loki...kucing kesayangan Safiyyah, tak tau baka apa tapi jenis kaki pendek tu..


Besar kan?


Loki dalam cubaan melarikan diri


Comel tak?


Tengok telinga dia...hehehe...


Takut tapi terpaksa duduk diam..tengok rantai dia...


Goreng pisang & condiments nasi arab


Nasi arab- ayam


Nasi arab - Lamb


Dessert


Selfie seketul kat ruang tamu


candid photo


Masa mengerjakan Loki


Boleh nampak muka takut Loki

Masa makan...gambar tgh mengunyah..hahaha

Special thanks to Safiyyah atas jemputan makan tengahari..sebenarnya hari tu adalah hari official last day Safiyyah, sebab tu dia panggil kami yang dulu satu department datang lunch kat rumah dia.. sedap makan nasi arab, SA pilih yang ayam la sebab tak berani makan kambing kan...In case Safiyyah belum ada plan nak start keja baru..boleh la lepak lagi..siyes best lepak rumah dia...SA tak sangka plak area Kemensah tu ada perumahan elit. Biasa pergi makan BBQ Lamb Kemensah atau pi air terjun area tu..tak pun pi Zoo Negara je..Kalau tak fikir kena masuk kerja..memang kami lepak lama kat rumah Safiyyah...

15 comments:

  1. seronok tu mkn nasi arab...best umh ada pool tu..nk2 cuaca panas skarang bole swim22

    ReplyDelete
  2. cantiknya rumah dia..walaupun tak byk gmbr tapi iolls boleh imagine..mesti kelasss rumah dia..ni kalau rumah lawa cam tu nak keluar pun malas..lepak duk umah je la..eh..konon..haha..pdhal dua hari cuti sabtu ahad tak keluar pun, dah menggelupur tak tau nak buat apa..haha

    ReplyDelete
  3. Pergh!! Kolam tu ohsem.. cantik giler..

    ReplyDelete
  4. alahai..bestnya dapat dok umah mewah macam ni..berangan jer la kot..nak mmg xtercapailah dgn gaji ckup2 mkn jer..hihi

    ReplyDelete
  5. cantiknya umah... kucing tu american curl mix munchkin tu sis..hihi

    ReplyDelete
  6. wah nasi arab tu lama tak makan hee. dessert dia pun nampak sedap. terliur sangat hehe. cantik jugak view rumah hee

    ReplyDelete
  7. Perghhh kolam dia.. lawalah SA. Mesti dalam rumah dia lagi cantik kan

    ReplyDelete
  8. Sedapnyaa nasi arab tu kak SA. Cantik rumah kawan kak SA ni.

    ReplyDelete
  9. seronok berenang kalau ada kolam renang sendiri kan...

    ReplyDelete
  10. alamak nyesal baca ni sebelum g lunch.. lapo

    ReplyDelete
  11. Cantik kolam renang tu..
    Berehat di rumah selepaa sibuk seharian di luar rasa mendamaikan.. hehehe..

    ReplyDelete
  12. Syoknya rumah ada swimming pool kak. Seronok tengok air, tenang je.

    ReplyDelete
  13. comel je kucing tu kaki pendek haha wuuu sedap tu nasik arab

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah