Friday, June 14, 2019

Choc Chips Famous Amos

Hi korang....

Gigih hoke..Sabtu minggu nak raya ru SA dan adik SA buat kuih, saje nak tambah-tambah kuih yang SA beli..tak beli banyak mana pun..cadangnya nak buat 2 jenis..Choc Chip dan dan semperit Dahlia...yang jadinya choc chips je...semperit tak menjadi sebab salah tepung kastard...takpe la..next time kita cuba lagi...lagipun percubaan je kan..SA tk bancuh pun..x pandai .adik SA yang bancuh....


Bahan-bahan..


Dah siap bancuh..


Dah uli  


dulang ke 2


Masa dalam oven


Dah siap..tunggu sejuk skit baru masuk dalam bekas


Dapat la 2 balang setengah....bau dia masa ni menggoda iman betul...nasib x buka puasa...hehehe...mana yang comel-comel masuk botol ..mana yang size agak besar tu bagi anak-anak makan.seronok sebenarnya buat kuih ni...tapi tangan SA x sesuai buat kuih..sebab SA jenis x sabar...next time boleh la buat lagi....nak buat kuih lain plak...


10 comments:

  1. wahhhh bau biskut ni memang menggoda sangat. dah la sedap

    ReplyDelete
  2. boleh buat jual tahun depan ni kak . memang seronok buat kuih, tai saya pening buat kuih ini dapur akan jadi sepah

    ReplyDelete
  3. Waaaa ini kalau buat, sampai ke luar bau chocnya kannnn...dapnyaaaa

    ReplyDelete
  4. mmg gigih n rajin betul SA....

    ReplyDelete
  5. Buat lagi jimat dan puas makan kan kak SA.

    ReplyDelete
  6. Rak rajin duduk depan oven...panas

    ReplyDelete
  7. sama SA..saya pun jenis tak sabar kalau buat kuih ni..size besor2 saya buat sbb nak cpt abis..hehe

    ReplyDelete
  8. sama SA..saya pun jenis tak sabar kalau buat kuih ni..size besor2 saya buat sbb nak cpt abis..hehe

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah