Thursday, June 13, 2019

Kisah Hari Raya Ke 2 SA

Hi korang...

Hari raya kedua SA masih di Kuala Pilah.. gerak dari rumah Seremban dalam pukul 10 pagi macam tu..as usual jalan sangat jammed ke arah Kuala Pilah..haih..pagi lagi dh jammed..kami 3 kereta kot pi sana..mula ingat nak patah balik tapi teruskan jugak..alahai..sekejap je pun jammednya..jammed for nothing...xde apa pun just kiri kanan ada ada gerai jualan itik salai je pun...banyak kereta yang perlahankan kenderaan...sabar jer la...sampai je kampung kami beraya dulu rumah Mak Lang..then beraya rumah sanak saudara area situ je...


Panjang sangat dh rambut...


OOTD raya ke 2 bersempena hari lahir ke 41 tahun...


Ngan anak dara..sama sama pakai kebaya


Hari macam nak hujan


Anak dara SA


Selfie kat kawasan kampung


Dengan mak sedara SA..Mak Ngah Siti..yes dia albino...


Dania depan rumah lama


One more


Ngan atuk plak


Manggis tengah lebat berbuah


2 bulan lagi masak la ni..ke awal lagi


Mak rancak berborak


Anak-anak SA


Selfie lagi


Dania ngan Onyang dia


Ntah apa yg diboraknya


Candid


Bukan main korang kan...


Kami agak lama kat rumah ni sebab hujan lebat betul..terkandas..terus anak-anak buat macam rumah diorang sendiri..maklum la jarang bali kg..jarang dapat suasana kampung yang sebenar..ada sedikit kejakunan di situ..hahaha...turun tangga naik naik tangga...risau roboh rumah orang je..sesekali anak-anak explore kampung rasa seronok..paling happy si Aidan la ..sebab lepas bebas kan ...cuba kat bandar...x dapat de...

13 comments:

  1. Cantiknya baju raya kedua...
    Tempat nieyl pun raya ke dua hujan kak...
    tapi ok la x lebat sgt...xdelah panas sgt beraya

    ReplyDelete
  2. Geram nengok baju raya dia cantik-cantik semua ...

    ReplyDelete
  3. lawa baju raya kak sa dan dania sama design beza warnakan. Rasanya semua tempat kot raya kedua hujan

    ReplyDelete
  4. wah meriahnya raya akak.. selamat hariraya maaf zahir batin ye

    ReplyDelete
  5. Samalah umah MIL dah berbuah manggis tapi tulah, setiap kali balik mesti belum masak lagi, so sad laaa sebab kita penggemar manggis tau.

    ReplyDelete
  6. Selamat hari raya maaf zahir dan batin sis.

    ReplyDelete
  7. Lwa bju akk..kat Taiping pun hujan jugak kak

    ReplyDelete
  8. Beraya kat kampung memang best kak.. Nak nak kat kuala pilah. Sejuk je

    ReplyDelete
  9. Wah...cantiknya baju kakkkk....

    ReplyDelete
  10. betul..sesekali balik kg yg suasana kg macam ni, budak2 bandar ni memang jakun sikit..hehe..jgn kata budak2..kita pun..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah