Monday, June 17, 2019

New Place, New Task, New Environment

Hi korang...

Hari ni 17hb Jun 2019, SA melaporkan diri ke department baru dan memulakan tugas sebagai secretary kepada seorang boss perempuan. First time dan agak seram jugak la..first time dalam hidup SA jaga boss perempuan. So far dah jumpa boss dan harap untuk 2 minggu ni SA mampu catch up kerja2 baru walau tak jauh menyimpang pun.


Menempuh suasana baru dalam hidup SA. Kena more focus, more responsibility dan kena jaga kesihatan betul- betul. Corporate Strategy & Investment Division..sesuatu yang memerlukan tumpuan paling besar. Wish me luck kawan- kawan. Hari ni dah belajar perkara- perkara biasa as a secretary..kita tunggu esok dan seterusnya..terlalu banyak benda perlu belajar ni..suasana best..santai..colleague sempoi..giler- giler katanya...time kerja kena focus kerja..time santai- santai kita santai sepenuhnya...Semoga allah permudahkan rezeki SA kat sini..Aminnnn....

p/s : Tukar department bukan tukar company...

13 comments:

  1. all the best di department baru.

    ReplyDelete
  2. pasti boleh kak.. good luck & all the best

    ReplyDelete
  3. Good luck and all the best SA..mesti cantik kan Boss SA tu ...

    ReplyDelete
  4. Semoga dipermudahkan urusan tugasan seharian.

    ReplyDelete
  5. Good luck & all the best kak =)

    -kita pun secretary juga ;) -

    ReplyDelete
  6. Selamat bertugas di tempat baru Kak SA...!

    ReplyDelete
  7. Selamat bertugas di tempat baru Kak SA...!

    ReplyDelete
  8. alah...kejap je dah boleh catch up tu...bos perempuan time mood dia elok boleh peluk peluk ... time dia moody...tengok pun tak sudi

    ReplyDelete
  9. All the best SA.
    Dah pernah ada pengalaman kerja dengan Lady Boss to be honest Mrs. A prefer bos lelaki lagi... ngeh! ngeh! ngeh!

    ReplyDelete
  10. Good luck SA..Bos pompuan ni ada yang okey..ada yang tak..tgk pada rezeki kita la..saya penah jaga bos pompuan yg tetttt...mmg tak leh nak keja ngan dia..bos yg ni masa mula2 saya masuk keja gomen..lepas tu saya mintak tukar..n dah beberapa kali tukar bos sbb ada bos yg pencen/bertukar..alhamdulillah, skrg saya jaga bos pompuan yg sempoiii..boleh masuk la ngan dia...

    ReplyDelete
  11. Good luck and all the best kak SA..

    ReplyDelete
  12. aida baru tamat masuk dept baru jugak, SA.
    big bos perempuan. fussy dgr nyer :)
    so far baru 3 hari jumpa dia, nampak la strict nyer kat mana.
    matlamat aida is menangi hati dia.
    then, keje akan ok kot. so, kena keje kuat la this few months.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah