Saturday, June 22, 2019

Pengalaman Urut Satu Badan a.k.a Urut Bersalin

Hi korang...

Seawal pagi hari ni SA dah keluar rumah balik kampung sebab dah buat janji nak urut satu badan dengan nenek yang pandai mengurut kat kampung. Mulanya SA skeptical skit pasal berurut ni...SA takut sakit..tapi dh beberapa bulan SA sakit belikat sampai nak bernafas pun payah..sampai risau yang SA ni sakit jantung ke apa apa kan..

Kesudahannya abah dh kesian sangat ngan SA di carinya orang yang pandai urut. Sebelum ni SA berurut ngan Indon panggil ke rumah..tapi tak selesaikan masalah SA..so hari ni abah cakap dia dh buat janji ngan nenek tu..jom la balik kampung jap..

Pengalaman???

Tak tau nak cakap apa laaa....dari awal dia start sentuh part kaki (urut satu badan) x tau nak cakap macam mana..sakit giler mula2.. dari dari tapak kaki ke betis ke punggung ya allah....x tau nak gambarkan sakit tu macam mana ..dia urut dari kaki sampai ke kepala..memang puas hati sebab dapat urut dengan orang yang betul-betul pandai mengurut. Bidan kampung ni memang bagus rupanya urut. Sangat puas hati. Belikat yang sakit dah semakin ok. 

Esok SA urut lagi..SA mintak nak urut 3 kali..next week Sabtu datang lagi...esok pagi second session..harap lepas ni makin baik la SA..letih dh...badan asyik angin..makan ubat je kan bukan elok pun..x bagus untuk buah pinggang..

Entry kali ni xde gambar ye..sensored..hahhaa..

22 comments:

  1. SA mengurut rasa lega kan sakit & lenguh2 badan...nadia suka bila diurut rasa hilang lenguh2

    ReplyDelete
  2. Bila kena dengan orang yang pandai berurut memang puas hati kan kak.

    ReplyDelete
  3. Semoga terus diberikan kesihatan yang baik, SA.

    ReplyDelete
  4. Nanti bagitahu kesan selepas 3 hari urut OK? Berapa jam dan caj yang dikenakan?

    ReplyDelete
  5. Bestkan kak. Dapat urut satu badan memang rasa ringan dan lega je kan

    ReplyDelete
  6. bestnya dapat berurut kak.. kalau dpt sambut berturut lagi best tu..

    ReplyDelete
  7. tak pernah lagi berurut bila da besar ni..dulu kecik2 mak je yang urut masa demam, untuk buang angin dalam badan..

    ReplyDelete
  8. Dulu selalu balik kampung suami mengurut dengan sorang bidan kampung...tp sekarang dia dah tak mengurut lagi...dah sakit...
    Urut kat spa tak best

    ReplyDelete
  9. Saya suka berurut sebab kat kampung ni memang ada tukang urut yang mak memang ambil servis dengannya. Sedap, terbaik, lega badan lepas kena urut..

    ReplyDelete
  10. Lega la kalau dpt tukang urut yg dpt urut badan kita betul2..

    ReplyDelete
  11. Sha pun nak kena pergi berurut juga ini.. Huhuhu..

    ReplyDelete
  12. bila dpt urut 1 bdn ni mmg syok cumanya bila lama tk berurut sure byk urat bersimpul tu yg sakit tu

    ReplyDelete
  13. Lama tak berurut..sesekali masuk SPA, kena urut mmg layan sgt ni..

    ReplyDelete
  14. meleleh tengok sambal kundang ni tau.. makan dengan nasi panas, sayur bening dengan ikan masih sedapnye.. menu ringkas tambah nasi oiii

    ReplyDelete
  15. Sedapnya dapat urut satu badan... pasti angin semua keluarkan! badan rasa ringgan je nanti

    ReplyDelete
  16. wow best ni servis satu badan.. saya 11 tahun dulu las tdiurut kak hihi

    ReplyDelete
  17. akhir bulan ni, in shaa Allah aida nak gi berurut satu badan.
    lama giler x berurut ni.
    nak leraikan segala urat yg tersimpul.

    ReplyDelete
  18. Sedapnya sesekali berurut kak. Nnti ringan ja badan rasa

    ReplyDelete
  19. Ada nombor mak cik tu Tak? Kat mane ye?

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah