Tuesday, June 18, 2019

Seadanya Ku Terima....

Hi korang.....

Tajuk tu sesuatu sangat kan...kalau orang baca tajuk jer sure ada speculation nanti..sebab tu pentingnya baca isi sampai habis...hahaha...sebenarnya kisah ni berlaku last week..masa tengah leka buat kerja tetiba hadir disisi kakak kesayangan SA ni ha...beliau bawak buku kompilasi antologi cerpen yang dia adalah antara pemilik cerpen/ novel...tak sangka sangat..orang nya biashe- biashe jer kan..sapa tau dalam biashe- biashe tu bakat terpendam dia membuahkan hasil. Masa SA tau dia dah ada buku tu..terus request untuk pre- order..sapa tak bangga kan kawan office berbakat macam ni...dia siap suruh SA buat novel lagi kisah hidup SA...alahai...bukan tak minat kak oiii...takde masa nak buat..lagipun apa saja la kisah menarik yang nak dikongsikan...takkan nak bukukan pula kisah SA koma selama sebulan kan?cukup la SA share kat dalam blog aje...


Pemilik buku


Antologi cerpen Seminar Penulisan Mega


Kata- kata perangsang buat SA

Menulis memang seronok..
Cuma penerimaan pembaca tu yang buat kita adakala dibelenggu kerisauan..SA suka menulis..kalau tak suka tak wujud la blog ni kan..segala mak nenek SA share dalam blog ni...dulu ingat lagi masa zaman sekolah SA suka betul tulis diary ( ntah mana pergi dah diary tu) Kiranya blog ni memang jadi diari harian SA la...nak tulis guna tangan macam dulu- dulu dah tak rajin..lagipun macam dah tak relevan kan tulis diari walau masih ada yang amalkan..menulis di blog adakala lebih convenient..10 tahun akan datang pun orang masih baca..kalau diari sekali hilang? Gone selamanya..SA pernah hilang diari..tak tau la apa jadi masa tu...mesti orang yang baca tu gelak berdekah- dekah..kan?
Sape pernah ada diari?

18 comments:

  1. Saya pun suka menulis kak tapi masa tuh alahai tak mengizinkan. Tahnkah buat officemate akak berjaya jadi penulis. Bestnya

    ReplyDelete
  2. samalah kita pun suka tulis dalam diari dulu.Siap pakai pen color² letak love bagai...isi sikit je...hahaha

    ReplyDelete
  3. Diari masa sek je kak. Tu pun on off. Mmg seronok bila menulis. Tapi kadang takut SS plak. Hehe

    ReplyDelete
  4. Sama dengan saya kak, suka menulis, dan kini masih lagi menulis dalam diari tapi lebih untuk meluahkan perasaan jea.. hihi.. TAHNIAH kak SA kerana minggu nie akak terpilih untuk direview dalam jurnal saya..

    https://www.shikinrazali.com/2019/06/sahabat-blogger-pilihan_11.html

    ReplyDelete
  5. Riz? ohh..singkatan parizan .... Takde diary2 ni..nanti mak baca rahsia..hahaha

    ReplyDelete
  6. dulu-dulu ada diari jugak kak.. putus cinta pun tulis dalam tu.. haha.. kenangan betul!

    ReplyDelete
  7. Dulu pernah ada diari..heheheh..tapi simpan dalam laci di makan anai-anai..habis lebur..harap anai-anai tu tak sebarkanlah apa yang PC merapu dalam diari tu..

    ReplyDelete
  8. mujur baca sampai abis.. mmg dah nk percaya dgn tajuk dah tadi.. hehe

    ReplyDelete
  9. Alahaii, macam termiss kes akak koma tu. Nanti free kita godek la blog akak.

    ReplyDelete
  10. nieyl dari dlu mmg ade diari..
    mmg suka menulis...even klu menangis, merajuk..mmg akan luarkan dlm buku...
    kini dah ade blog, byk menulis secara bersahaja dalam blog je...

    ReplyDelete
  11. bestnya SA, dh abis baca belum tu buku nya...

    SA ada bakat kot, tgk tulisan SA cantik tersusun je... bkn mcm dana, hentam keromo je...
    dana jenis punulis suka2

    ReplyDelete
  12. Waaaa bestnya dapat buku..
    Tajuk macam best..nanti dah baca bolehle cite sikit tau SA

    ReplyDelete
  13. Saya pun suka menulia juga. Sekarang ni banyak menulis di blog je.

    ReplyDelete
  14. Sama SA..saya pun suka menulis..dulu mmg ada diari..masa zaman remaja..setiap kali lepas tulis dalam diari, buh bawah bantal, x nak bagi adik2 terbaca diari tu..haha..skrg kita ikut peredaran zaman , beralih guna blog pulak as a diari...

    ReplyDelete
  15. Sama SA..saya pun suka menulis..dulu mmg ada diari..masa zaman remaja..setiap kali lepas tulis dalam diari, buh bawah bantal, x nak bagi adik2 terbaca diari tu..haha..skrg kita ikut peredaran zaman , beralih guna blog pulak as a diari...

    ReplyDelete
  16. Samalah.. Sha pun suka emnulis diari.. Segala macam perkara nak dibubuh.. Tapi bila dah dewasa, bakar diari tu.. sebelum dijumpai dan digelakkan.. hehehehe

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah