Tuesday, June 11, 2019

Juadah Hari Raya SA

Hi korang...

Masih lagi x sampai part beraya..dalam pada sibuk tu kan..sempat plak amik gambo makanan kan..hahaha..sebenarnya 4 hari sebelum raya ada citer kelakar..kan SA buat kuih kan..cadangnya nak buat 2 jenis kuih..yang jadinya cuma 1 kuih je..hahahhaa..kuih semperit x jadi sebab salah tepung..orang guna guna t kastard yang plastic biru tu..abah tersalah beli..asal nampak kastard je dia amik..hahaha...

Tahun ni kami x banyak beli daging macam tahun lepas..tak ramai beraya ngan kami..semua sebelah in law diorang...kita yang takde in law ni..seperti biasa mengalah lah kan...mmg muka SA je la penunggu setia rumah tu..bila la nak ada in law macam diorang erk....jom tengok gambar hidangan raya SA..


Rendang Itik


Rendang daging


Lemang...


Rendang Udang


Kuah Kacang


Nasi impit..

Menu ni settle raya ke 2...memang tak banyak pun kan..mmg sedang elok habis je..hari ni dah raya ke 7 dah kan..sekejap je masa berlalu...next week maybe SA dh pindah department baru, boss baru dan environment baru...kali ni jaga boss perempuan plak...harap semuanya berjalan dengan lancar...

7 comments:

  1. Rendang itik tu tak boleh tahan, sedapnyaaa..
    Rendang itik Sis makan bila raya cina aje, sebab Mak NGah Sis akan masak untuk bawa ke rumah uncle Sis yang cina tu...

    ReplyDelete
  2. mak aih...sedap sedap menu akak

    ReplyDelete
  3. wah 3 jenis rendang tu..jrg mkn rendang udang ngan rendang itik..biasa rendang daging or rendang ayam kalo time raya kn

    ReplyDelete
  4. Selamat hari Raya SA..Maaf Zahir Batin..rendang udang dan daging tu...sedapnya..makan dengan pulut kuningkan kalau ada..hehe.

    ReplyDelete
  5. haaa..nanti nak beli udang laa buat rendang sikit.....

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah