Tuesday, February 3, 2015

Menu Thaipusam Suriaamanda

Sabtu Ahad yang agak pack schedule aku...dengan macam2 aktiviti..dengan food review yang agak menghampakan...dengan make over rambut di Ridzokumura Salon, ...adehhh....memang penuh schedule sampai Ahad...so balik Seremban dan sambung cuti adalah sesuatu perkara yang tidak mungkin aku lepaskan....Thaipusam hari ni....merajinkan diri awal pagi pi Zemart beli bahan2 basah....masak dari kul 10am sampai kul 12pm..si comel Qhaira tido so senang keja...sambil2 masak sambil2 kemas...

Tadaaaaaa....ini la hasilnya......


Sambal Udang Harimau....


Ikan Kerisi goreng Halia


Kerang Masak Lemak Cili Api ( Lauk Isnin)


Dah...dah...menjejeh air liur...amik tisu cepat...ini entry xde nak bagi korang terliur de...hahahaha...boleh x mention macam tu...ini just nak share je...nanti aku rajin skit aku up resepi...pas tu nak tunaikan impian si Halim Bloggers tu sumbangkan resepi kat blog baru dia...ahaks...

Sapa nak resepi angkat tangan!!!!

24 comments:

  1. Amboi sedapnya kak. Rajin akk masak ye...

    ReplyDelete
  2. kakkkk...wana suka sangat makan udang dan kerang tu..oh peberet tu kak..memang terliur dah ni tengok gambar..hehe

    ReplyDelete
  3. erm..sedap nya...lagi2 yang last tu..huhu,..tetiba je perut jadi lapaq nih..

    ReplyDelete
  4. uishhh terliur tengok udang tuu :)

    ReplyDelete
  5. Waahhh, sedapnyee..seronok kan cuti dapat bersama family..saya kijeee!!! hihi

    ReplyDelete
  6. Sedapnya..yg last tu dah lama tak pekena.jejeh air liur je la.hehe

    ReplyDelete
  7. semua menu boleh buat makan nasik bertambah2 nih....

    ReplyDelete
  8. SA...pestime tengok kerang masak gulai....nak terailah nnt...

    ReplyDelete
  9. tak pernah lagi masak kerang lemak cili api tu..boleh cuba..

    ReplyDelete
  10. tak pernah cuba lagi kerang masak lemak cili api.. kalau siput 'mat rempit' (siput sedut) biasalah.. hehehe..

    ReplyDelete
  11. menjejes air liur ni kak tengok lauk pauk ni. Memang dah lama nk buat sambal udang tak terbuat2 hikhikhikhik

    ReplyDelete
  12. sedapnya sambal udang tu akak....saya dahla peminat sambal udang dan sambal sotong...sajer je up gambar ni nk bg org terliur...huhu

    zinziemeewah

    ReplyDelete
  13. sambal udang tu nampak sedap! ikan masak halia tak pernah rasa lagi..nak try masak pun takleh sebab husband tak suka halia pulak.

    ReplyDelete
  14. Akak tolong bungkus please...hihi

    ReplyDelete
  15. Nampak sungguh menyelerakan ni! ;D

    ReplyDelete
  16. Rajinnya SA masak.
    Sedapnya tengok ikan kerisi goreng halia tu. Ada cili api lagi

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah