Wednesday, February 11, 2015

Review Hairstyle Makeover @ Ridzokumura Saloon PJ

Ini adalah kali ke 2 aku diberi peluang untuk makeover rambut actually xde la make over apa pun just warnakan rambut dan buat scalp treatment....bukan setiap bulan dapat memanjakan rambut kan...sesekali dan ..sebelum ni aku memang ada masalah rambut putih a.k.a uban banyak kan dan selalu gatal kepala..so nak tak nak cari la solution...bukan x ngaku dah tua ye...tp kerana kerjaya aku sanggup la tukar penampilan ...x kisah la apa org nak ckp sebab  I've been paid  for this review...sambil tu buat kerja la kan...win win situation...ada yang x faham aku x kisah coz aku buat kerja yang menjadi minat aku dan boleh mendatangkan rezeki yg halal...if ada cubaan nak tutup periuk nasi aku...adalah satu kesilapan....

So appointment aku di Ridzokumura saloon pada 12 tghari, Sabtu 2 minggu lepas...ini merupakan kali ke 2 aku buat review tentang saloon ni....



Cantik kan banner ni...ni merupakan wife kepada owner Abg Ridz..x salah aku ms Akiko nama dia dan dia adalah Japanese...


Masa ni kepala aku tengah di warnakan...warna pilihan adalah Dark Brown jenama Loreal...


Selepas selesai dan siap dh blow set rambut...teringin nak buat digital perm tapi rambut aku lom betul2 panjang dan belum sesuai....kena buang rebonding ni dulu baru boleh buat....


Haaa..hairstylist aku kerjakan rambut aku masa blow..hahahah..terus jadi kontroversi...ada yg suka dan ada yg menyampah la...tp aku x kisah sebab bukan permanent..seriusly kaler dia cantik sangat...cuma x berapa nampak kalau bkn di tempat terang...


Ni selepas beberapa ketika  dan agak loose skit...bila dh loose nampak cantik skit...



Kebiasaan lepas buat rambut artis2 akan bergambar kat sini..ada backdrop disediakan..
So meh la feeling2 artist amik gambar dgn owner....




Tadaaa...perkenalkan hairstylist aku... Cik Sue...comel kan? Haha...
Dia sgt best dan peramah...after this mmg akan dgn dia je....


Haaaa itu la citer aku di Ridzokumura Saloon...salon yg menjadi pilihan aku  setakat ni
dan sangat2 recommended...if korang nak pi situ sila call dulu dan buat appointment..

Alamat 
Impian Meridien 
S01-13 Jalan Subang 1
USJ 1  47000
Subang Jaya
Tel : 03 5891 1402

Instagram : Ridzokumura





14 comments:

  1. suka tengok rambut SA..sangat cantik..

    ReplyDelete
  2. Oh.. kalau tempat dah jadi kunjungan artis mestilah dah professional dlm saloon SA..

    ReplyDelete
  3. cantik! nampak depan mata lagi cantik akak haritu..

    ReplyDelete
  4. weiii...sumpah lawa! sumpah cantik kaler rambut ko...i like...
    gaya rambut mcm tu sgt sesuai utk ko nok..serius!!

    ReplyDelete
  5. suka tengok rambut yang blow sebelah belakang tu.. tapi ai takdelah nak buat.. memang tak merasa.. hehehe..

    ReplyDelete
  6. Gelung rambut akak..pernah juga buat gelung macam.nie kak...tapi mahal betul...dekat 4 ratus tu...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah