Tuesday, February 24, 2015

Prepareration For Hantaran

Sepanjang buat persiapan untuk E-Day Acu memang aku dan yang lain2 tak cukup rehat
Letih giler..mana nak siapkan hantaran..nak hadap kerja kat opis...anak lagi...mak plak tiba2 sakit...semua mmg menduga...so banyak jugak la agenda blog yang terpaksa aku lepaskan...ini pun sebab ada masa skit...tgh nak renew passport...yes Khamis ni aku nak terbang ke negara jiran...sebelah kita je....this year started travel ala2 backpackers...explore and explore untuk kepuasan diri....apa2 nanti aku up citer kat sini..

Jom tgok based hantaran yg aku siapkan x sampai beberapa jam...beli barang kat Nilai3 pas tu siapkan terus....ye aku ngan adik beradik x pernah tempah hantaran...semua buat sendiri...pas ni kena buat utk diri sendiri plak....yang part ni hanya rangka je ye...lom siap abih lagi tu...hantaran tunang dah mcm hantaran kawen dh....zaman aku dulu x merasa la mcm ni....byk kuih muih je...


Ini set tali leher....


Bowl ni utk choc


Basikal ni pun aku dh x tau nk buat cane dan nak letak apa...nanti the real korang tgok la....


Set bag duit dan bag clutch utk lelaki...


Kemeja...suka bekas tu...leh letak brg2 mekap kan?


Bakul buah...

Time aku nanti sapa plak nak buat?

Aku jugak ke? Ada ke patut diorang suruh aku tempah je sebab aku banyak duit...
Helo..kalau tempah dh makan RM1k...xde makna nyer de...baik aku beli or buat srndiri...
Jimat pun jimat...zaman2 gst dh diperknalkan ni elok buat murah2 je...puas hati...
Last2 ke tong sampah jugak kan.....

Alhamdulillah majlis dh selesai dah last week...penat masih terasa...
Aku pun dah sore throat dan dah demam skit...tgh gigih mkn ubat ni....Khamis nak fly kan....

Sampai sini dulu...nanti aku sambung lg.....



25 comments:

  1. Itula zmn skrg hntrn tunang dah mcm hntrn kawin...wow backpakers syoknya..

    ReplyDelete
  2. Lgi jimat gubah sndiri mgikut citarasa sndiri kak

    ReplyDelete
  3. Lgi jimat gubah sndiri mgikut citarasa sndiri kak

    ReplyDelete
  4. buat sendiri lagi jimat kan ^^ tempah kang dah kena keluar duit banyak

    ReplyDelete
  5. rajin buat sendiri.. kalau malas sangat kan, mana ngan nak jimat, tap payah hantaran.. hehe

    ReplyDelete
  6. cantik2 kak..kalau kreatip better buat sendri..kalau xkreatip mcm falsya yg tgn pengkau nie, mmg mintak tlg kakak falsya buat la..tempah xnk sbb rugi duit..kihkihkih..

    ReplyDelete
  7. cantik along.... nampak xklusifnyer....

    tu le along...time along nanti kene denda laa sape2 la buatkan ekekeekekek.....

    along jaga diri tau...musim panas ni mmg demam, batuk sakit tekak melanda....take care okey...

    ReplyDelete
  8. Boleh buat sendiri ,baik buat sendiri je..kan??sendiri pun kreatif nak suruh orang nanti orang tekan harga kaw2 sebab tau kita banyak duit..ekekkeke...

    ReplyDelete
  9. Rajinnya buat sendiri. Kreatif dan cantik.

    ReplyDelete
  10. kebahagiaan mula terasa ye kak.... cantik hantaran akk.. semoga berbahagia ..amin

    ReplyDelete
  11. Akak buat sendiri lagi jimat..kiki

    ReplyDelete
  12. memang kalau pandai bolehlah buat sendiri, puas hati kan

    ReplyDelete
  13. cantik akak deco..fiza pun buat sendiri je..jimat..lagi puas hati :)

    ReplyDelete
  14. kakak saya pon buat sendiri utk adik cik nor yang nak kawen nnt..:)

    ReplyDelete
  15. kreatifnya..buat sendiri lagi jimat kos kan..

    ReplyDelete
  16. Salam, haaa bagus kak buat sendiri, skang kalau tempah mmg mahal gila aihh..better buat sendiri, simple2 je pun..even beli barang2 semua pun xde lah sampai 1k...mampus~ hahah..cantik semuanya hasil kerja akak..hehe :D

    ReplyDelete
  17. Bestnya dapat deco sendiri. Saya dulu upah orang jer sebab takde masa

    ReplyDelete
  18. Beli barang buat sendiri lebih jimat.. lagi jimat kalau ada ahli keluarga yang ada andaman.. hehehe..

    ReplyDelete
  19. yup, time akak, buat sendiri jela kakk,, huhu..... and one more thing is, bekas2 uh still leh gune lg, hehee~

    lau x memilih sgt, superrr jimat donggggg, byk sgt dah yg DIY2 semuaaaaa, kan

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah