Tuesday, February 17, 2015

Sunsweet California Pitted Prunes Kegemaran Suriaamanda. ..

Lately ni kan aku sangat2 bz....masa untuk diri sendiri pun takde..aku notice jugak aku kurang entry untuk bulan ni ...x leh nak buat apa la korang...nak mkn..nak ke toilet pun xde masa tau...x ah la aku sibuk diet dah...mmg diet dan makin kurus dah ni...ye la boss dept ni  nyer PA cuti bersalin...aku take over semua...mula2 mmg x leh adapt sbb sebelum ni task x banyak sgt...sekarang amikkk...ni nak hadap sampai bulan 4...

Memandangkan aku kadang2 skip mkn..aku banyakkan minum air dan jugak makan buah2...aku bawak dari rumah dan ada jugak beli pitted prunes. .semestinya jenama  Sunsweet...sedap...yg penting buat korang rasa kenyang dan of course lawas....

California prunes memang kaya dengan nutrious, flavourful dan healthy..selain tu prunes mmg kombinasi yg sesuai utk apa juga jenis masakan...gabungan prunes memang membangkitkan keserasian dan kesesuaian dalam makanan

Buah prunes mempunyai sumber serat yang baik dan berkhasiat sebagai anti oksida, antipenuaan dan antikanser..menurut kajian  pemakanan berasaskan buah buahan atau sayur sayuran yang mengandungi jumlah antioksida yang tinggi mungkin boleh melambatkan proses penuaan tubuh dan otak.


Cantik kaler packaging kan...sama plak ngan kaler botol air aku tu ha...


Pastikan label dan jenama Sunsweet ye...semestinya halal

Jangan x tau ye...
Sunsweet prune dihasilkan dari buah prune terbaik dari ladang California. Prunes yang tidak mempunyai biji dianggap sebagai prun yang berpiawaian emas. Keunikkan  proses pembuangan biji prune ini ialah buah prun disalut selepas dibuang biji bagi mengekalkan kelembapan...

Jom beli Sunsweet prunes jom....

Ingat prunes..ingat  Sunsweet.......sedap...


21 comments:

  1. Sedap ! Faveret kita juga. Hehehe.

    ReplyDelete
  2. Erm..sedapnya..bagus amalkan makan buah prune ni kan Kak. Wana pun suka makan tapi dah lama x beli.
    Huhu

    ReplyDelete
  3. Akak sibuk sangat ke? Ciannya..dah tugas nak buat macamna kan..apapun, jaga diri Kak..jangan kurus sangat..^_^

    ReplyDelete
  4. salam , hai sis saya singgah sini :)

    ni makanan kegemaran mak saya , cuci perut klau makan ni katanya :)

    jemput singgah sini ye ?

    klik churp2 saya :) http://matalensajemariberceloteh.blogspot.com/2015/02/mini-oreo-car.html

    ReplyDelete
  5. Dah lama tak makan sunsweet ni.. sebab manis tak masam kot..

    ReplyDelete
  6. BZ yer SA...good habit bawa prune pi opis...ju plak masak periuk doraemon buat sup sahaja...sbb perut jenis suka sup kasi penuh hehehhe

    ReplyDelete
  7. sedap buah prune ni, lama dah x makan buah prune sunsweet ni.

    ReplyDelete
  8. Saya pun suka sunsweet ni. Sedap. Mak saya pun suke.

    ReplyDelete
  9. nani kureng sikit sunsweet ni ^^

    ReplyDelete
  10. suka makan sunsweet ni secukup rasa manis dia :)

    ReplyDelete
  11. Faveret saya juga ni SA, kalau makan sekejap je hehehehe

    ReplyDelete
  12. sedap nya...selalu beli untuk buat makan dalam keta..heheheh

    ReplyDelete
  13. minatla tapi takde suker sangat hehheee

    ReplyDelete
  14. Macam sama je tabiat kita duak nie akak..cik akak pun suka buah nie...ada yang jambu batu tu juga....lepas tu kismis..tak boleh lepas lagi 3 nieh

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah