Monday, February 16, 2015

Menu Menyambut Kepulangan Mak Abah dan Dania

Korang tau kan last Friday mak abah ngan dania pi Penang hantar adik aku lapor diri kerja kat sana...so semalam diorang dah balik dah...aku jemput kat KLIA 2...sementara tunggu diorang naik flight aku ngan mommy Qhaira masak....
Ini la menu simple menyambut diorang balik... makan tengahari kul 5pm ..sib baik pagi tu dh heavy breakfast dgn 3 orang anak dara aku yg lain.....nak patah pinggang melayan diorg...sabar jer la...


Asparagus dan bok choy oyster Suriaamanda


Ikan bawal 3 rasa Suriaamanda


Close up sikit..


Bayangkan kami makan tengahari kul 5pm...kenyang bawak ke malam...pas tu Ibu si kembar buat plak mee goreng semalam plak memang Birthday dia...
Takde apa celebration pun memandangkan kami bakal bz dengan majlis bertunang si Acu....yess.. sabtu ni Acu bertunang...hantaran pun ada lg yg lom siap...
Bz sangat2...minggu ni pun hanya dapat balik Khamis pagi nanti...

Kalau sempat aku buat entry lain eh....sorry korang bz lately....




17 comments:

  1. Menu sedap ni..asparagus tu makan tanpa nasi pun sodap :)

    ReplyDelete
  2. haish lama tak makan ikan bawal la kak....

    ReplyDelete
  3. kalo kul 5 petang kire makan malam jela.. ihiks..

    sedapnyeeee!

    ReplyDelete
  4. Terus cik akak nak duduk tepi meja nie akak..lapar tengok...

    ReplyDelete
  5. Sedapnye lauk pauk tu. Berkeroncong perut..

    ReplyDelete
  6. lunch ke dah petang ni.. kira dinner terus je ni.. hihi..

    ReplyDelete
  7. Biasalah sesekali dilanda sibuk
    Yg penting diberi kesihatan terbaik dpt bergerak cergas nak buat itu-ini.

    ReplyDelete
  8. saya kalau hari ahad memang lewat makan tengahari sebab kami biasa nya lepas sarapan tu keluar dah jalan2..sampai rumah jam 3,4 petang..kat luar bukan makan tengahari pun..makan yang merapu2 tu la..keropok la..ais krim la..nak balik rumah baru beli bungkus lauk makan kat rumah..hehehhe..

    ReplyDelete
  9. Salam, perghhh sedapnya semua...cara hiasan oyster tu ala2 hotel pulak sy tgk..hihi..

    ReplyDelete
  10. sedapnya menu akak masak :)
    lapar pulak tetiba. hehe

    salam perkenalan kak. ^^

    ReplyDelete
  11. Bila ada majlis kat rumah memanglah ahli keluarga akan bizi like a bee...

    ReplyDelete
  12. Moga majlis tersebut nanti berjalan dengan baik hendakNYA.

    ReplyDelete
  13. sedapnya..terliur tengok gambar..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah