Friday, February 27, 2015

Kopi Luwak....Sedapppp......


Ya ampunnnn...
First time  minum kopi luwak kat Batavia Cafe  Old Town Jakarta atau Kota Lama Jakarta....aku citer sikit2 je ni ye...live update dari cafe ni memandangkan ada wifi access...
Orang Indonesia x sebut waifai..diorang sebut weefee...hihihi.so gambar pun xde watermark..lepak sini kejap sebab hujan lebat...sekrang ni pukul 5.30ptg waktu indonesia dan 6.30 petang waktu Malaysia...biasa la kat sini lewat 1 jam..semua orang tau...kat sini masalah paling besar adalah Macet a.k.a Jammed..banyak masa habis kat jalanraya..ini la masalah backpackers macam aku....

Kopi Luwak....sedap x terkata..aku x rasa jijik pun sebab lagi rare lagi aku nak cuba..katanya kopi ni diambil dari najis musang..ye la..musang yang dibela diberi makan buah kopi maka bila dia berak dikeluarkan biji2 kopi yang x  hadam tu..dipungut..dibasuh dan dikeringkan untuk di proses..lagi satu yang rare yang aku makan kat Jakarta ni..gulai kulit lembu masakan padang...walaweiii...memang sedap..sorry la sepanjang aku kat Jakarta ni memang aku cheating makan...makan nasi plak tu..tp bukan la amount yang banyak...segenggam pun x sampai...so far aku dah kurus sangat..Ibu Nanaiaitu owner Guest House cakap jangan kurus lagi.nanti x cantik kalau mau naik pelamin...

Oho...kurus eh...ok la...aku makan sikit...lepas ni nak cari Bakso....

Hey...trust me..kopi Luwak ni sedapppp....

13 comments:

  1. ayark.. dasat la kak.. still blh minum kopi walaupon tau dr mane kopi 2 dtg.. ihiks

    ReplyDelete
  2. pehhh nampak macam sedaap sangat tu ^^

    ReplyDelete
  3. Oooo nasib x minat kopi, kalo x kene cuba rasa kopi luwak...patut diaorang kata harga kopi dari binatang tu mahal sbb susah nak dapat.

    ReplyDelete
  4. wana penah dengar tentang kopi luwak ni kak..betul sedap eh..mesti nak rasa juga ni kalau ada peluang..^_^

    ReplyDelete
  5. Syoknya pi indon. Ddk hotel mana. Mmg jem pun sana sini. Bosan dok dlm kete lama lama. X pegi bandung ke.

    ReplyDelete
  6. Pagi2 buka lappy tertengok tajuk kopi time tengah minum kopi pulak hehee.. SA di Jakarta ye.. Semoga ceria selalu ye.. :)

    ReplyDelete
  7. Wahh...kopi luwak....sedap ya sis...Diana tak pernah lagi rasa ni...

    ReplyDelete
  8. Saya ni peminat segala jenis kopi tapi kopi luwak ni tak pernah jumpa lagi.

    ReplyDelete
  9. Sesekali bila teringin nak minum kopi baru beli.. sekadar untuk merasa..
    Nanti ada peluang ke sana, nak cuba jugaklah.. ;)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah