Tuesday, February 10, 2015

Aktiviti Sabtu Yang Santai

Ya allah...kesibukkan yang teramat buatkan aku langsung x bersiaran semalam..dari pagi bawk ke malam..keluar dari opis pukul 8 malam terus balik umah...memang x dan nak tgok blog sekali pun...penat sungguh badan...tp nak buat macam mana...dah tugas seharian kan...kena la buat ikut arahan....aku sebenarnya ada banyak benda nak up kat blog ni...terutamanya tentang testimoianl2 ubat magic aku...tp aku up dulu aktiviti memasak yang santai hari Sabtu lepas...dua menu tu untuk hidangan makan tengahari...

aku sampai Seremban memang tepat kul 10.30am....gigih awal pagi dari Kepong....balik2 je 2 orang anak dara ni mintak buatkan bubur....so buat la bubur nasi campur kentang dan carrot serta ikan bilis goreng yang diblender....amboi Kakak Dania makan bertambah...macam tu jugak la dengan si Qhaira...habis semangkuk dia sorang...

Jom tgk menu makan tengahari aku....


gulai ikan tilapia campur sawi....


Kacang Buncis goreng


then lepak2 depan tv...layan si Qhaira ni main hp...


petang bawak dia pi Tesco melayan main menda alah ni...dah naik x mo turun...

Minggu ni kakak Dania ikut atuk dan wan pi Penang...hantar Acu posting kat sana...alhamdulillah acu dapat kerja kat LKIM...punya la jauh dia hantar ke Penang...tp xper la...sebelum ni belajar jauh nun kat Sarawak x bising...setakat Penang je kot....selalu la kami naik Penang nanti kan....so minggu ni aku balik jugak macam biasa...Sabtu nak kena jaga Qhaira...pas tu nak pi beli barang untuk last tacap hantaran Acu bertunang....tu dia...complete citer sampai Sabtu minggu ni...

Eh nak tanya kat KL kat mana nak renew passport yang x ramai orang selain Jalan Duta?

Ada sapa2 boleh bagi idea x?

Nak melancong ke? eh tak la..nak melencong je...ahaks...ada la plan aku hujung bulan ni....sesapa ada info tolong inform eh....

19 comments:

  1. Sedapnya masak lemak tu kak. Ooo baru tau boleh campur sawi dlm masakan tu. X pernah tgk org masak cmpur sawi tp nmpk sedap la.

    Renew passport kat putrajaya kot x sesak sangat. X sure.

    Kalo ikutkan hubby dia suh p kat kajang.

    ReplyDelete
  2. mane-mane pun ramai termasuk UTC Pudu tuh...

    ReplyDelete
  3. yg paling tak ramai org kat Kelana Jaya...situ even ramai tetap laju kaunter dia berjalan..huhuhu...

    sedapnya kak makan!

    Good Luck Acu! ^_^

    ReplyDelete
  4. lauk yg mmg good combo..makan ngan nasik panas2 pastu letak kicap..sedapnye kak oiiii..

    ReplyDelete
  5. seronoknyaa....air tangan mama masak mesti makan bertambah2:):)

    ReplyDelete
  6. UTC byk kak. . UTC datu keramat x ramia org mmg x ramai. . kalau pudu agak ramai. . senang crt cari kat UTC je

    ReplyDelete
  7. makan nasi panas2 dengan lauk pauk tu..selera habis.

    ReplyDelete
  8. Simple je menu tapi santai dgn keluarga mmg best je bila makan. Comel aih anak akak..

    ReplyDelete
  9. bestkan balik kg..banyak xtvt..:)

    ReplyDelete
  10. Gulai ikan dgn sawi tu mak mentua saya selalu buat... selalu guna sawi jenis pahit tu.. sedappp!

    ReplyDelete
  11. menu lauk akan sentiasa sedap je..memang bertambahlah kakak dania n qhaira comel tu..nampak makin bambam dia..wah kak nak g melancong ye..selamat bercuti :)

    ReplyDelete
  12. Salam, geram betullah saye tgk si Qhaira tu, bulat bebenor dgn mata sepet and pp tembam dia tu, haha..owh sorrylah klw pasal passport2 ni mmg sy blank..haha :p

    ReplyDelete
  13. Adik akak penah belajar kat sarawakm..kat mana kak...hihi...wah menu tu nampak sedap lah kak

    ReplyDelete
  14. sedapnya tilapia tu..and qhaira always comel..

    ReplyDelete
  15. sedap nampakk gulaiii tuuuuu, fuhhhhh sodapppp

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah