Wednesday, February 18, 2015

Tips Menabung....


Amboi...mentang2 nk adakan majlis kan..mcm2 tips keluar dah ni...yes...menabung memang penting..dan aku percaya korang sure menabung jugak kan...aku memang dah amalkan menabung ni...especially dalm ASB....selamat kat situ kalau menabung kat bank yg sememangnya ada kad atm... selamat jugak la....selamat habis kan.....hihihi...at least menabung kat tempat yg susah nak keluarkan duit time sesak...xde la terusik duit tu kan....
Ni kang asyik dibelanja je...sedar x sedar  pelan nak kahwin tertangguh..sudahnya umur makin lama makin tua kan....tp aku special case ye...ahaks..
Kat atas tu ada 5 tips menabung dari Tabung Haji..

Jom share tips menabung korang nak?

Mcm aku..aku buat bajet every month..

Mana nk asingkan siap2 simpan dlm ASB

Aku guna 2 bank...setiap satu bank ada kegunaan...

Duit syiling pun aku tabungkan....dah penuh je htr bank...huhu....aku  duduk KL ni jimat

giler...tapi balik kampung aku akan boros sgt2...

Tp sejak nak kawen ni mmg kena jimat la....jarang aku shopping...duit banyak nak guna ni.....

Ye la..x kan nak harap mak abah kan....Majlis aku nanti tahun depan aku nak la adakan

Apa yg aku x dapat adakan masa wedding aku yg dulu..

So untuk merealisasikan semua tu...kita kena la menabung kan?

Korang macam mana?

Jom share ....


24 comments:

  1. saye menabung guna duit syiling.. letak dlm tabung.. hehe

    ReplyDelete
  2. bagus kak!sikit sikit lama-lama jadi bukit ;)

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah berjaya gak menabung ye..ana pn simpan asb gak..kat tabung haji pn ade saving tiap2 bln potong gaji siap2.x dapat banyak, sikit pn jadilah kann..lama2 jd bukit hihihii.insyaALLAH.

    ReplyDelete
  4. Tabungan cik akak salu je kena korek kak..hihi...adeh...boros betol..dapat gaji hari ini...hari nie juga habeh...haha

    ReplyDelete
  5. saya dah menabung konon nak kawen..bila xjadi kawen..gunakan duit tu buat bayar muka kereta..hehe..kna simpan lain klu nak kawen..:)

    ReplyDelete
  6. sekarang dah jarang jarang menabung . huhu

    ReplyDelete
  7. Buat badget stp bln dan belanja ikut apa yg ditetapkan. Simpan syiling dlm tabung dan stp bln simpan sikit dlm tabung haji.

    ReplyDelete
  8. dah start menabung jugak.. tapi skit2 dulu laa..

    ReplyDelete
  9. SALAM DAN HI , JEMPUT UNTUK MENYERTAI 'IPHONE 5S GIVEAWAY BY SYAFIQ SPECKI' MENANGI HADIAH LUMAYAN SEBUAH IPHONE 5S ORIGINAL DAN HADIAH-HADIAH LAIN. ---> KLIK SINI UNTUK SERTAI<---

    ReplyDelete
  10. SALAM DAN HI , JEMPUT UNTUK MENYERTAI 'IPHONE 5S GIVEAWAY BY SYAFIQ SPECKI' MENANGI HADIAH LUMAYAN SEBUAH IPHONE 5S ORIGINAL DAN HADIAH-HADIAH LAIN. ---> KLIK SINI UNTUK SERTAI<---

    ReplyDelete
  11. no. 1 tu memang paling diutamakan...nak HAPUSKAN HUTANG...yang lain semua ok kot...no. 5 tu je lagi belum buat...hehe

    ReplyDelete
  12. Betul tu..wana pun tengah disiplinkan diri untuk menabung ni :)

    ReplyDelete
  13. duit syiling la paling senang nak ditabung kan..heheheh

    ReplyDelete
  14. Selain dr duit syiling akk menabung time dapat bonus je. Dapat je bonus belanja silit sikit yg lebih tu utk saving. Kalau nak menabung bulan bulan x mampu la.

    ReplyDelete
  15. Walaupun masih ada lubang sana sini tapi kena beringat dari sekarang.. anak2 makin membesar.. keperluan pun semakin bertambah dengan sara hidup yang makin tinggi..

    ReplyDelete
  16. biasanya memang budget² untuk semua perbelanjaan..menabung tu dah semestinya

    ReplyDelete
  17. InsyAllah amalan menabung untuk kebaikan kita semua di masa hadapan..

    ReplyDelete
  18. menabung dgn menyimpan emass, tu target saya...huhu..harap2 psnii....,, ekonomi semakin baik

    ReplyDelete
  19. Happy menabungggg yaaaaaaaa~ huhu

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah