Wednesday, October 25, 2017

Archieve Entry Oktober 2017 Dah Cecah 30 Buah Entry



Hi korang....

Lemau skit la bulan 10 ni...SA tak banyak buat entry blog..dahulukan mana yang review dan blogging job je dulu...so untuk sampai semalam SA baru ada 30 entry berbanding last month 51 entry...sebenarnya target sebulan 100 entry...dulu masa tak berapa busy banyak je masa terluang nak buat entry, sekarang terpaksa bahagi masa.

Kalau takde task blogging entry apa jer yang SA publish?
Haaa ada je yang tanya soalan ni...Niche blog SA adalah Lifestyle. So SA tak pernah ada masalah untuk cari bahan blogging...biasa niche Lifestyle ni merangkumi semua subjek...apa je korang rasa nak share boleh share..ada gak yang limitkan niche lifestyle ni..diorang banyak bercerita bab personality, bab kecantikkan, bab interior design tapi SA campurkan semua...senang macam tu..kalau limitkan boleh pecah kepala nak cari idea..so Niche memang memainkan peranan penting..

SA blogging guna laptop/pc/handphone?
Untuk soalan ni SA lebih banyak guna handphone dan kadang- kadang guna laptop, la ni laptop SA tengah problem tak boleh connect dengan broadband so SA banyak guna handphone. Ok ke guna handphone? okey jer so far..takde masalah apa pun...antara rajin ngan malas je...

Macamana SA bahagikan masa blogging dan kerjaya?
Kena la pandai manage time sendiri...Sabtu Ahad biasanya SA akan attend event, balik dari event terus buat kerja, waktu kerja SA akan focus bab kerja, SA blogging time lunch guna hp, SA tak suka bazir masa so waktu dalam MRT/ Komuter SA akan buat beberapa entry. Idea datang tak kira tempat dan masa so dari melangok termenung or tido dalam train better gunakan masa terluang tu sebaiknya.

Okey la...itu jawapan SA untuk soalan diatas...kalau ada yang nak tanya soalan lagi silakan tanya..SA akan jawab sebaiknya..kita sambung di next entry nanti ye....



18 comments:

  1. entry bulan oct sha baru 22 posts huhu target paling paling sehari satu post pun takboleh jalan. time busy idea datang, time takde kerja takde idea hm

    ReplyDelete
  2. Kami lagi sedih. Ranking Alexa asyik jatuh je. Tak banyak update. Bulan ni 19 entri je.

    ReplyDelete
  3. Tunjuk ajar ku sifu. Tetiba macam nak tukar niche ke lifestyle sebab byk boleh kongsi. Huhu

    ReplyDelete
  4. Kak SA lagi banyak. Kinah baru 18 entri buat masa ni. Lemau sungguh bulan ni, aduhhh

    ReplyDelete
  5. wow..rajinya kak..sy jarang2 updates..:)

    ReplyDelete
  6. dapat point yang kak sa sampaikan. malas vs rajin

    ReplyDelete
  7. Ok la tu..nieyl lebih 3 hari akk..hihihi...

    ReplyDelete
  8. Kak Sue nie pun dah slow up date blog sekarang, mood entah kemana.. huhuhu..

    ReplyDelete
  9. Wow power! Pisyek memang tak terlawan lah macam ni. Selalunya kurang daripada 5 post je Pisyek publish setiap bulan.

    Kena berguru dgn SA la ni; minta tips mudahnya berblog.

    Hehehe.

    Jemput join giveaway Pisyek sini: Giveaway Domain Dot Com dan WordPress Web Hosting Percuma

    ReplyDelete
  10. Setuju SA..idea dtg tak kira masa..tgh tunggu tren, tetiba dah terkeluar ayat2..terus taip je...

    ReplyDelete
  11. Kira banyak juga tu kak melebihi hari dari sebulan. average sehari satu camtu kan

    ReplyDelete
  12. Betul.. Niche lifestyle boleh masuk semua semua bab.
    Dah memudahkan utk cr bahan entry...

    ReplyDelete
  13. 30 entri dianggap ok...ada sy terbaca nk konsisten blog sekurang update 3 atau 4 artikel seminggu...dgn itu lebih mudahkan google crawling..terus sukses SA.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah