Friday, October 20, 2017

Tonton Wayang The Foreigner Di G.S.C Pavilion

Sampai je kat Pavilion kitorang ronda- ronda cari panggung wayang..sambil- sambil tu cuci mata..dah jumpa panggung so beli tiket...mulanya nak tengok citer The Geostorm tapi takde tayangan awal..then tengok aje la The Foreigner..beli tiket, beli air, beli popcorn pas tu masuk panggung...best giler dapat lepak ekon kuat...ingatkan citer ni tak best...best giler rupanya...kisah tentang seorang ayah yang balas dendam kematian anaknya dalam kes pengeboman..anaknya mati depan mata..memang tragis dan touching bila tengok citer ni...kalau SA hilang anak depan mata macam tu pun sure akan balas dendam...Jackie Chan memang menghayati betul watak dia...korang kena tengok citer ni sebab memang best..cuma silap satu je la SA bawak Dania tgok citer ni..ada plak adegan sensored..kat situ je silap...tapi nak buat cane tak tau kan jalan citer dia..hehehe...Pierce Brosnan nyer watak pun best sebagai Timbalan Perdana Menteri British..


Quan is a humble London businessman whose long-buried past erupts in a revenge-fueled vendetta when the only person left for him to love -- his teenage daughter -- dies in a senseless act of politically motivated terrorism. His relentless search to find the terrorists leads to a cat-and-mouse conflict with a British government official whose own past may hold the clues to the identities of the elusive killers.


Tiket kami berdua


Selfie jap sebelum wayang start

Pukul 2 lebih wayang habis...SA dan Dania keluar dari Pavilion..mula2 sebelum keluar cari food court nak lunch situ..eh ramai gak orang...malas nak bersesak..pas tu kuar decide nak makan kat area Bukit Bintang je...keluar je nampak landskap anak rimau ni....so bergambar la kami kejap depan Pavilion ni...ramai gak yang bergambar dengan berbagai aksi...kami pun selamba je..Dania mula- mula malu..puas pujuk amik gambar baru dia nak...haih susahnya nak suruh bergambar...korang tgok la gambar kat bawah tu...








SA terus bawak dia area Lot 10, Kat luar tu banyak tempat makan...singgah makan kat kedai retro Blues & Bees...Dania pilih makan kat sini sebab unik mejanya diperbuat dari kereta2 retro...restaurant ni meriah dengan warna warni...SA pun first time tau pasal restoran ni...itupun main redah je...ok la kat sini sebab cozy dan ambiance pun menenangkan...ramai tourist la masa ni..

more info about Blues & Bees terjah ig diorang eh... www.instagram.com/blues_bees

Bab Restaurant ni kita sambung next entry..

20 comments:

  1. bestnya ngedate dengan anak dara.. tapi nampak macam kakak ngn adik jer..hehehe..mama maintain awek muda! ;p

    ReplyDelete
  2. uishhh. tgk review ni, terus rasa nak kena tgk jugak citer ni hahaha. TQ sharing

    ReplyDelete
  3. So sweet, selalu spend quality time dengan anak gadis...

    ReplyDelete
  4. Cantiknyaa kak Suria ni. Maintain je body. Jeles!

    ReplyDelete
  5. Nampak macam adik dengan kakak je. Sama2 cun.

    ReplyDelete
  6. Comel je gaya bergambar Dania..
    Menarik juga filem ini, Boleh try tengok nanti..

    ReplyDelete
  7. Memg ada baca sinopsis The Foreigner nih..memg best

    ReplyDelete
  8. Memg ada baca sinopsis The Foreigner nih..memg best

    ReplyDelete
  9. Haa cite ni lah yang tak sabo2 sis nak nengoknya. Nanti free nak gi jugaklah. Ok idok cite dia?

    ReplyDelete
  10. lama tak tgk wyg...mcm menarik cerita ni

    ReplyDelete
  11. Best tak wayang ni. Ika tak tengok lagi. Tapi dah tengok trailer. Agak mnarik.

    ReplyDelete
  12. Bestnya...cerita jackie chan selalunya best2

    ReplyDelete
  13. Kak SA....Marsha minat giler ngan jackie chan....nak tgk tp nampaknya kena download la....masih maktang...huhuhu

    ReplyDelete
  14. Kan bestnya kuar tgk movie dgn anak2 tak sabar tunggu turn saya pulak.😂

    ReplyDelete
  15. Bestnya dapat berdating dengan anak dara eh. Memang suka spend masa begini dengan anak-anak. Once a while dapat peluang kena gunakan sebaiknya kan SA.

    ReplyDelete
  16. Tak pernah tonton lagi cite ni tak ada masa lah sekarang nak pergi hari cuti pun sibuk kerja hehehehehe.....

    ReplyDelete
  17. Macam kakak dengan adik. Sweet gitu. Lama tak tengok movie. mesti menarik cerita lakonan Jackie Chan ni.

    ReplyDelete
  18. I saw the trailer and the movie is good and somemore action movie. The only thing, Jackie Chan fight less

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah