Thursday, October 5, 2017

Mat Rock Nasi Ayam Goreng Kunyit Untuk Birthday Bash & Farewell

Hi korang...

Lately ni bab makanan dengan SA memang macam sahabat karib..kiri kanan bab makanan je...sampai SA notice yang berat badan makin naik...dari sebelum ni 50kg ke 55kg, pi timbang berat sekali hampir cecah 59kg, maybe pada sesetengah orang akan cakap ala...baru 58kg...SA pernah berat cecah 61kg tau..terus buat diet ekstrem..dalam masa sebulan x makan nasi..hilang 9kg..pas tu x stop ye...teruskan sampai berat jadi 49kg..dan berjaya pakai baju size XS dan S semula..hahaha...kali ni nak buat semula walau godaan maha kuat....

Eh panjang plak intro..ni SA nak citer bab Birthday Bash dan Farewell kat opis Jumaat lepas..sambutan yang sederhana tapi meriah...kali ni kami order Mat Rock Nasi Ayam Kunyit..boleh tahan sedap..boleh repeat lagi nanti...jom la tgok gambar...


Kek Pandan sedap


Kek Choc apa ntah..tak rasa plak..


Mat Rock Nasi Ayam Kunyit


Sebekas tu RM7- RM8 macam tu...lupa plak harga


Mommy preggy diarahkan potong buah dragon fruit, SA mula2 potong pastu takut kena baju kan..masa tu SA pakai kemeja putih...


Rupa, warna tidak semanis rasanya...hahaha...tawar hebeh


close up rupa paras Mat Rock Nasi Ayam Goreng Kunyit...sambal tu kan...pedas berapi tau...sedap memang sedap..pijar satu mulut


Mamat ni di tangkap kerana orang pertama ambil nasi...hahaha...saje menyakat


Birthday Girl and Birthday Boy


Farewell untuk En Muz, pindah department...


Saje nak wefie tapi boss pandang plak...boss ni suka tau photobomb...


Ni la Kek Pandan yang sedap tu...SA rasa satu slice je ..puas tahan hati...hahaha...combination fresh creamdan pandan jelly ke apa ke nama dia tu..filling kot..memang terbaik la...


Alhamdulillah majlis berjalan lancar...semua pun suka Mat Rock Nasi Ayam Kunyit tu..korang area Lembah Klang boleh la order...ada banyak pilihan, Ayam, Daging, Udang dan Sotong...harga mengikut harga semasa bahan basah rasanya....kalau korang nak cuba boleh call 1 300 88 5800
mana tau korang tengah mencari online food yang value for money kan...boleh la cuba...

jumpa lagi next entry ye....

28 comments:

  1. suka nasi ayam kunyit mat rock..kek pandan tu nmpk mengiurkn

    ReplyDelete
  2. Bila makan di Restoran Pecal Lele di Desa Pandan, selalu lalu Restoran Mat Rock ni. Tapi belum pernah singgah. Nanti nak cuba juga. :)

    Buah naga itu sungguh menggoda (-_-)

    ReplyDelete
  3. Sedapnyaaa! Nanti boleh try order jugak.

    ReplyDelete
  4. kek pandan tuu nampak sedap. :)

    CR nak diet.ada tips x?hee

    ReplyDelete
  5. kek pandan tu nampak menyelerakan..yumyum

    ReplyDelete
  6. Akak paling suka kek pandan..
    Sedapnya AS..

    ReplyDelete
  7. Lapar terus lepas tengok gambar ni hahaha

    ReplyDelete
  8. comelnya boss nak photobomb jugak hahaha ><

    ReplyDelete
  9. pernah makan Nasi Mat Rock tu. Sambal dia pedas ya Rabbi -,-

    ReplyDelete
  10. Glamor nama nama Nasi skg... utk rockers2 kut nasi ni... maybe yg makan bnyk rockers arau taukenya memang rock huhu

    ReplyDelete
  11. haa kalau birthday ada nasi n kek tu kita lengkaplah hari saya hahaha :D

    ReplyDelete
  12. aduhhh...SA sakitnya perut tengok kek dan ayam kunyit tu,next time bwk kita sekali pleaseeee...

    ReplyDelete
  13. memang nampak sedap kek pandan tu kak.warna dia je pun dah menarik

    ReplyDelete
  14. Mencik la. Now dah teringin nak makan nasi ayam goreng kunyit plak untuk dinner. Baru berangan nak diet hahaa

    ReplyDelete
  15. Huhu. Dahla tak makan lagi ni. Laparr. Buah dragon fruit bella suka. Tapi memang slalu dapat yang tawar. Sekeping kek je ke makan kak? Betul nii? Hehe

    ReplyDelete
  16. i love ayam percik, but this kunyit one seems sedap jugak! :D

    #YourFinanceDoctor

    ReplyDelete
  17. Menarik juga nasi ayam goreng kunyit Mat Rock tu. Ok dah note contact no tu hehee. Meriah majlis, tengok kek tu teringin pulak ptg2 ni nak makan kek :)

    ReplyDelete
  18. wow SA! teruja nya dengar pasal turun kg sampai banyak gituuu.. nak jugakkkkk

    ReplyDelete
  19. bestnya makan makan..tetiba rasa nak makan kek pandan tu kak. dah akak cakap sedap..=_='

    ReplyDelete
  20. Simple jer smbutan hari jadi ni tapi nice lah konsep order nasi bungkus macam tu senang tak perlu nak kemas hehehe sedap lak tu nampak..

    ReplyDelete
  21. Menci mencii..kita x leh tahan tgok kek yg ijau tu..huhuhu. Nasi ayam goreng kunyit mmg sis punya fav, so sat lagi nak gi cari kat pj ni ada jual dak..:D :D

    ReplyDelete
  22. Wah kek pandan la. Favourite tu! Nak sikit nak sikit

    ReplyDelete
  23. Bestnya buat makan2 dekat ofis kan... rindu nak rasa macam nie... lebih2 lagi masa kerja gomen dulu... Tp tue la... masa kita chow, xde orang sambut pun hahahha

    ReplyDelete
  24. Bestnya nampak...pedas sambal tu teringin lak nak rasa. Eh cantik la ofis awak

    ReplyDelete
  25. Sama kat opus sy suka buat makan makan

    ReplyDelete
  26. Sekarang ni senang,kan..Order je..Kalau nak buat makan2 kat ofis, boleh order macam ni..senang...

    ReplyDelete
  27. sedapnya kekkk. ehhh jap jap rasa nak pi beli buah naga sekarang jugak!
    Uyul Rosli | AFBdotmy & JDTBlogger

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah