Saturday, October 28, 2017

Dua Jiwa Satu Hati - Legacy

Sukarnya ku nyatakan...
Perasaan padamu...yang semakin menebal
Bersemi di kalbuku..
Sungguh pun demikian
Terpaksa ku terima
Hakikat yang sebenar
Diri ini sebenarnya dicintai
Beratnya hati ini
Untuk melepaskanmu..
Sudah pasti kau luka...
Dan andai ku pilihmu
Jadi kekasih ku
Bagaimana dengan dia
Yang terdahulu menyintaiku....
Sungguhku serba salah tak menentu
Mengapa semua ini yang terjadi
Pasti ku menyendiri
Dari meluka keduanya
Tak mungkin kan terjadi..
Dua jiwa satu hati....
*************************

Hi korang....
Pernah dengar lagu 1990an ni? Lagu yang sangat popular satu ketika dulu dari kumpulan Legacy. SA x ingat plak tahun bila lagu ni...yang pasti lagu ni memang cukup2 popular..kisahnya pagi semalam SA sarapan berdua ngan cik abe..pas tu tetiba terdengar lagu ni..cafe tu mmg pasang lagu2 90an agaknya..SA rasa macam familiar lagu ni..terus tanya kawan2 AFB bg part chorus...special thanks buat Cik En yang bg SA lagu ni thru whatsaap...suka betul SA..lagu ni meniti dari bibir sepanjang hari..
Lagu ni takde kena mengena dengan SA tapi sebab melodi dan liriknya yang membuai perasaan terus SA suka sangat..rasa macam dekat sangat lagu ni dengan jiwa SA...ye....SA suka semua lagu2 90an laaaa..sebab SA memang membesar dengan lagu2 sentimental dan balada ni...best woo zaman SA..compare sekarang lagu lebih untuk gen Y kan yg manax kena dengan jiwa SA..bukan la tak suka dengar tp lebih kena ngan jiwa lagu2 zaman SA...

Ingat nak letak video dari youtube lagu ni tapi SA lupa SA tgh nak apply Adsense kan..so memang tak boleh la nak letak video..next time la eh..

Haaaa...nak kata SA jiwang karat la tu...

Ah...ada

12 comments:

  1. amboiii SA...dalam hati ada taman lettewwww....hihi...kita geng sebab lina pun suka giler lagu2 jiwang karat ni..

    ReplyDelete
  2. Samalah kak..Suka dengar lagu rock zaman 90 an dulu...lagu sekarang ada je sy layan tp x semua

    ReplyDelete
  3. mama suka zaman 90an punya lagi. tapi lagu ni x ingat pula

    ReplyDelete
  4. Antara lagu fav ana ni kak. Kalau tgh dtg rindu lagu lama2, lagu ni antara yg wajib ana search dekat YouTube

    ReplyDelete
  5. KG pun suka layan lagu2 lama ni

    ReplyDelete
  6. akak pun suka layan lagu, tp tajuk mmg x tau, setakat suka dengar je abg halwa telinga dan pengubat lara..

    ReplyDelete
  7. Dalam hati ada taman hihi. Kinah pun layan gak lagu jiwang karat ni. Kalau dalam kereta mesti bukak sinar fm.

    ReplyDelete
  8. layan lagu mmg hobi akak, tapi syaratnya lagu tu bukan yang jenis rock, terjerit sana terjerit sini, kalau macam tu bukan lagi mendamaikan, tapi menghuru harakan perasaan jer... uwaaa

    ReplyDelete
  9. Jemput singgah :)

    https://messarah.blogspot.my/2017/10/mengapa-sistem-saps-ibu-bapa-sangat.html

    ReplyDelete
  10. 90 an ye... mmmm... lagu apa yg paling meletop masa zaman tu ye...

    ReplyDelete
  11. Lagu ni ada kenangan tersendiri masa zaman ai #AnakDara.. hehehe..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah