Tuesday, October 10, 2017

My New Baby Perfume Sexy Amber Michael Kors

Hi korang...

Korang sihat? SA baru kerja hari ni...sepi blog ni 3 hari tanpa update sebab terikat dengan program yang back to back..eh...program apa plak...okey la..since Jumaat lepas SA terikat dengan program Bloggers Media Trip With De Palma Eco Resort Kuala Selangor. SA dan kawan- kawan bloggers yang terlibat melalui jadual yang padat sepanjang 3 hari 2 malam disana..nanti SA share ye..short vacation kami...semalam tak larat sangat SA ambil EL..giler penat..badan semua sakit2...

So hari ni SA nak cerita tentang baby baru SA ni...baru je beli....dah ushar lama dah...puas hati sebab SA dah menabung lama dan aimed Sexy Amber ni...bau dia sometimes sporty dan sexy sangat. SA beli yang 100ml dengan harga RM450++. Kalau bab perfume SA memang pakai jimat..tak kisah la perfume mahal atau murah dan x kisah jugak if perfume tu orang hadiahkan atau dapat product review..SA memang pakai jimat..kalau perfume jenis EDT sembur sekali je dan bau kekal sampai ke malam malah pernah sampai 2 hari bau masih tak hilang...SA terbau Sexy Amber ni masa kat Isetan..memang best bau dia dan terus jatuh hati...harga kat kaunter korang tau la kan mahal macam mana..tapi SA memang simpan duit hasil blogging untuk beli apa yang SA idam...akhirnya dapat jugak...




Dalam memilih perfume, SA memang cerewet...especially kalau beli dengan duit sendiri. SA akan pastikan pilihan SA itu biar alah membeli menang memakai. SA dah kumpul perfume dari zaman belum berkahwin lagi sampai sekarang...ada je yang berkenan di hati kalau tak dapat beli masa tu jugak..SA akan aimed dan usaha sampai dapat..

Biasanya hati terpikat dengan perfume ni bukan sebab jenamanya sahaja...biasanya sebab baunya dan rekaan botolnya..kalau bau perfume SA suka yang bau tak berapa kuat..sexy, glam dan sporty chic. Bauan citrus, amber, musk  dan bergamot memang menjadi pilihan SA..lepas tu tengok harganya...if worth it baru SA beli..atau pun aimed dulu, compare harga kat mall lain...biasa SA suka beli perfume bila tiba Christmas..sebab masa ni memang banyak perfume jenama antarabangsa yang buar jualan murah..

Sexy Amber ni SA review personal mengikut apa pendapat SA sendiri, best pada SA belum tentu best pada korang dan sebaliknya..pendapat sesorang adalah berbeza kan....

So korang suka perfume yang macam mana?

41 comments:

  1. baca tentang perfume ni...
    baru teringat perfume nieyl dah abis dah..adeh...

    ReplyDelete
  2. sy suka bau macam SA suka.. skrg mcm terpengaruh. tp takpe nnt kita riki2 bau dia dl klu pergi mall.

    ReplyDelete
  3. Suka perfume yang baju dah basuh pun harum perfume tetap ada..

    ReplyDelete
  4. ala...mahal nya,tapi kalau wangi apa salahnya kan...adesss teringin pulak nak beli

    ReplyDelete
  5. nak pilih minyak wangi mmg susahkan.. Kadang2 keliru dgn bau dia sbb dh bau byk sgt.. Haha.. Mesti wangi kan kak sue minyak wangi ni..

    ReplyDelete
  6. jarang beli minyak wangi mahal selalunya guna losyen je sebab dah cukup wangi dah. Packaging perfume ni cantik lah sis :D

    ReplyDelete
  7. Punya la mahal minyak SA..

    Minyak wangi saya Desire Blue berharga RM2.70..

    Tapi bukan ori la.

    ReplyDelete
  8. perfume ne bukan semua orang sesuai depend jugak lifestyle masing2 klu mmg kje bawah panas terik sesuai lah pakai yg bau agak kuat,

    ReplyDelete
  9. skrg banyak perfume dijual, bergantung pada pilihan masing2 ..hehe

    ReplyDelete
  10. Memang jarang Kin pakai perfume. Tapi, kalau dah kak SA kata bau dia wangiii. Ni nak kena beli ni.

    ReplyDelete
  11. New Giveaway lets start! Jom join :)
    https://intansaffyna.blogspot.my/2017/10/giveaway-besar-besaran-by-intan-saffyna.html

    ReplyDelete
  12. sha tak kisah sangat dengan perfume haha janji jangan yg jenis busuk tu sudah. kadng kadang sha beli perfume sebab botol dia menarik je takbau pun ­čśé

    ReplyDelete
  13. Saya pun suka perfume yg soft kak...cth mcm hugo women, anna sui, forbidden rose...

    ReplyDelete
  14. mampu pakai yang inspired je kak... yang ori saya pakai the body shop. hehe

    ReplyDelete
  15. Saya suka perfume bau fresh tapi nak sexy juga.. so far suka sangat bau Nina Ricci.

    ReplyDelete
  16. boleh pening kalau nak pilih perfume.Kadang2 bila kat mall tu lalu dekat perfume,tak tau mana satu haruman yang memikat kalbu..eceh..tapi bila nak cari tak tau dah jenama apa..wow..pricy jugak kan..tapi takpelah,kadang² kita kena reward jugak barang yang kita nak sangat tu untuk diri kita...

    ReplyDelete
  17. Peminat perfume juga, minat yang sweet and flowery smell.
    Tapi tak pernah guna jenama Michael Kors lagi. Bestke baunya, harganya pula bagaimana?

    ReplyDelete
  18. uyul pulak tak minat pakai perfume. serius madah rasa pening jekk
    Uyul Rosli | AFBdotmy & JDTBlogger

    ReplyDelete
  19. Mesti wangi ni kan. Dah lama tak beli perfume. Suka perfume lancome dengna dior. Tapi skang pakai perfume free dari enchanteur jer ☺☺

    ReplyDelete
  20. Ana jrg pakai perfume tp kalau beli suka yang bau fresh dan soft. Tak suka bau yang manis2 tu. Tak kena dgn personaliti diri ni haa.

    ReplyDelete
  21. Sama SA..sya pun kalau beli perfume,cari yg worth it utk beli..tgk brand(saya la..hehe), bau..bentuk tu x kisah sgt...

    ReplyDelete
  22. Wah kita pun suka bau2 nak ala2 citrus n fresh2 ni...ingat nnt nk pi Aus boleh beli lg perfume kt sana sebab terlajak murah hrga dia dr sini

    ReplyDelete
  23. Kat australia siyes murah eh... Sy dlu penah ada org gtau yg kat sydney victoria secre5 dia murah

    ReplyDelete
  24. Hanis pun suka sangat perfume. Boleh dikatakan gila perfume ehehe ada original perfume ada perfume biasa. Mcm akak jugalah minat perfume sbb berkenan dkt baunya ehehe bukan brand sgt pun asal wangi Hanis beli and kumpul bekas dia yg menarik

    ReplyDelete
  25. Suka perfume! Tapi lagi into perfume laki­čśéhahaha,perfume laki ni lain sikit power dia,tahan lama

    ReplyDelete
  26. Dah lama tak beli perfume...ada geng yg suka gi overseas yg dok beli n bagi. Mcm sis suka bauan yg lembut..selembut sis..hehehe

    ReplyDelete
  27. I prefer the perfume with the natural scent. Jangan terlalu kuat bau perfume sudah cukup. Ha ha ha...

    ReplyDelete
  28. wow sexy amber, namanya gaya sangat! haha and i agree with you, rekaan-nya penting jugak!

    Hwajing Royal High Tea

    ReplyDelete
  29. Wow wangi ye. Mama X penah bau lagi. Mama suka bau yg sweet2 gitu

    ReplyDelete
  30. wah... kalau baunya memikat pada hati, memang berbaloilah untuk beli. hihi. kalau buat hadiah untuk orang istimewa mesti menarik ni!

    ReplyDelete
  31. MK ni perfume dia bau macam mana? Ruby tengah cari perfume bau segar macam lepas mandi. Ada idea tak kak?

    ReplyDelete
  32. minyak wangi yang mahal ni spray sikit pun dah wangi.. jimat dah dekat situ.. baunya tu wangiii semerbak.. best!

    ReplyDelete
  33. Perfume ika sukakan bau yang keras. Ika ta minat bau yang lembut. Sebeb tu kena.try beberpa kali before beli.cerewet la juga ika ni.

    ReplyDelete
  34. Kak SA, next time kalau nak beli perfume boleh roger IG @bargain_shoppe. Dia jual yang original tester je. Saya banyak beli ngan dia - setakat nie alhamdulilah - memang original dan tahan.

    ReplyDelete
  35. harga menarik tu selaras dengan kualitinya kan. bak kata akak alah membeli menang memakai :)

    ReplyDelete
  36. Saya kalau bab perfume ni memang sangat cerewet. Sebab saya ada satu penyakit - pening dengan bau perfume yang tak kena dengan hidung. Apa pun ada 1 tip yang saya pernah dapat tentang nak pilih perfume. Bila jumpa di mall ke mana2, jangan beli terus. Calit sikit pada tangan, pastu jalan2 dulu. Le0as dah pusing2, baru cium balik tangan dan buat keputusan. Untuk pastikan perfume tu memang sesuai dengan badan kita. Sebab kadang2 bau perfume pada badan org lain2, kan?

    ReplyDelete
  37. Wow.. mahalnya perfume dia... Saya pun suka kumpul perfume. Setiap perfume ada masa dan tujuan pakainya. Ikut pada jenis bau dan jenama. Nampak macam cerewat tapi setiap bau tu macam beri semangat untuk kita tempuhi hari tu

    ReplyDelete
  38. yes SA. dulu kala kalu aida beli perfume, time christmas.
    surely murah.
    sometimes ada free some other special item.
    now aida pakai perfume bajet mahal ajer. janji wangi hingga ke ptg :)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah