Monday, October 23, 2017

Nasi Goreng Chilli Tuna Ayam Brand Extra Hot

RESEPI NASI GORENG CHILLI TUNA AYAM BRAND EXTRA HOT

Seawal pagi subuh hari ini SA dah buat Nasi Goreng Tuna menggunakan Ayam Brand Chilli Tuna Extra Hot..macam x cukup pedas SA tambah potongan cili padi..Memang pedas menyengat...actually ada cerita kelakar tau semasa nak siapkan nasi goreng tuna ni..malam semalam SA masak nasi lebih...ada lebihan nasi tengahari semalam sikit Abah SA rupanya masukkan dalam periuk nasi..dia tak panaskan..pukul 5 pagi SA bangun nak masak..sekali tengok nasi basi..sedih giler...terus SA masak nasi lain...naik atas mandi pas tu siap cepat2...pukul 5.45am SA masak nasi goreng..


Sedap rupanya buat nasi goreng guna Chilli Yuna Extra Hot keluaran Ayam Brand ni..jenama Ayam Brand memang pilihan SA dari dulu hingga sekarang...baik buat Sandwich atau pun goreng begitu sahaja..

Senang je nak buat nasi goreng ni tau..

Jom tengok resepi

Bahan-bahan
2 ulas bawang putih & bawang merah ( tumbuk atau hiris, SA pemalas so hiris je)
10 biji cili padi potong halus
1 tin chilli tuna extra hot ( hancurkan walau dalam tin tu dah hancur dah pun)
15 batang kacang buncis potong kecil
Nasi putih

Cara-cara masak

Tumis bawang putih bawang merah dan cili padi, masukkan chilli tuna extra hot,masukkan kacang buncis, gaul2 biar seketika, masukkan satu sudu kecil garam dan masukkan nasi putih, gaul sampai mesra..siap!!!!



Tadaaaaaa.....

Nasi goreng Chilli Tuna Extra Hot Ayam Brand SA....pssttt...sebekas tu share 2 orang ngan mak buyung kat opis ni...sedap gak cuma terlebih pedas skit...hehehe...biasa buat nasi goreng sardin..la ni nasi goreng tuna plak...so..xde istilah tak sedap tuna ni...sedap je..sama je ngan sardin...adik SA tanya tadi pagi..tak hanyir ke...memang tak la..sedap aje..product keluaran Ayam Bran memang terbaik....

Korang kalau nak cuba boleh guna resepi diatas ye...kalau nak olah ikut tekak korang sendiri pun dialu- alukan...pas tu share kat blog and media sosial tau...

sedap ke..tak sedap ke..belakang kira...janji kita yang nak makan..kan?

Selamat mencuba!!!


14 comments:

  1. selalu makan dengan roti jer...bolehla cuba nnt....nampak sedap lah SA nasi goreng tuna ni...

    ReplyDelete
  2. gud idea. Boleh lah nak cuba lepas ne

    ReplyDelete
  3. bole try gak ni...thanks for sharing...

    ReplyDelete
  4. Migha suka Chili Tuna nie tapi selalunya makan dengan roti je. Dekat rumah ada stok lagi malam nanti boleh la cuba. Thanks for sharing.

    ReplyDelete
  5. tuna ayam brand ni memang terbaik.. Sedap dan berkualiti.. selalu makan dengan roti. Nak cuba juga la dengan resepi nasi goreng ni

    ReplyDelete
  6. Nak try la..mcm senang je resipi tu...

    ReplyDelete
  7. Sha pun rajin buat nasi goreng sardin.. Nanti nak try buatlah nasi goreng tuna nie.. nampak mudah je resepi akak tu..

    ReplyDelete
  8. Sejak ada anak ni dah lama tak makan nasi goreng pedas. Sedapnya... Masa bujang dulu, bertambah-tambah makan nasi goreng pedas...

    ReplyDelete
  9. Selalu juga masak nasi goreng tuna flakes. tambah dengan telur masin lagi sedap.hihi

    ReplyDelete
  10. Tak pernah try buat nasi goreng guna chilli tuna..nanti nak try la..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah