Tuesday, October 3, 2017

Nikmati Hidangan Asian Western Yang Superb Di Vine Cafe Starling Mall

Restaurant  Konsep Kasual Dining & Asian Western Di Petaling Jaya

Hi korang...

Hey...kepada korang kaki makan yang sedang mencari tempat makan baru yang sedap, value for money dan pasti puas hati jom terjah Vine Cafe. Kat mana? korang tau kan Damansara Uptown? Vine Cafe terletak di dalam Starling Mall, Damansara Uptown. SA pun pertama kali datang Starling Mall ni...banyak betul tempat makan menarik kat sini dan SA berkesempatan mengunjungi Vine Cafe untuk menikmati makanan yang semuanya sedap - sedap belaka bersama rakan bloggers yang dijemput untuk food review kali ini.

SA suka konsep Vine Cafe yang berkonsepkan kasual dining dan menghidangkan makanan Asian Western. Suasana restauran yang lebih santai,kasual serta sesuai untuk family. Vine Cafe telah memberikan yang terbaik dengan memperkenalkan hidangan barat dengan harga yang berpatutan dan sentiasa dikujungi ramai pelanggan.Vine Cafe memperkenalkan pelbagai hidangan Sarapan Barat, Main Course, Pasta, Salad, Pizza,Finger Food, Coffee dan Shake. Menarik kan?

Boleh dikatakan semua hidangan yang disediakan sangat menepati citarasa SA sendiri. Bagaikan terasa sehingga sekarang..hehehe...teruk kan SA? tapi memang tak dinafikan semuanya sedap dan SA akan repeat semula nanti. Antara menu yang paling SA suka adalah The Chicken Roulade yang dimasak dengan baik, segar dengan aroma yang menggiurkan. sos tamarind yang menyerlahkan kehebatan menu ini. Satu lagi Prawn Aglio Olio Squid Ink Spaghetti..sebelum ni SA agak pelik dengan warna spaghetti ni tapi bila dah cuba memang sedap.Cukup pedas dan cukup segalanya..Eh...jom la korang SA bawa tengok gambar...

Awas ye...entry ini penuh dengan gambar makanan yang membuatkan korang terliur...sila sediakan tisu di sebelah ye....



Summer Sweet & Sour Slad  - Rocket salad with watermelon, mandarin orange, tomatoes, almond flakes and feta cheese crumble in pomegranate reduction


From the Garden Salad




The Chicken Roulade - RECOMMENDED


Nachos for Appetizer


Vine BLT Sandwich


Curried Turkey Sandwich


Prawn Aglio Olio Squid Ink Spaghetti - Prawn toasted with garlic and chilli flakes


BBQ Beef Burger


Fish Parmigiana


Mushroom Pesto Spaghetti - Wild mushroom sauteed with garlic in pesto topped with parmesan cheese


Meat Lova - Lova Pizza


Marinara Pizza


Chocolate Dome merupakan hidangan terbaru Vine Cafe dan belum diperkenalkan secara rasmi kepada pelanggan. hidangan pemanis mulut yang sangat- sangat istimewa. Bukan sebab kesedapannya tetapi lebih kepada presentation yang menarik...SA ada sediakan video sekali ye untuk menu terbaru ini.




video

Di Vine Cafe bukan sahaja menghidangkan hidangan makanan yang sedap - sedap tetapi juga minuman  dan desert yang boleh buat korang jatuh cinta pada suapan pertama..percaya la..sekali SA rasa Strawberry Milkshakes terus jatuh cinta...sedap sangat....jom tengok gambar...


Muesli Triffle


Babycino


Oreo Milkshakes


Strawberry Milkshakes


Organic Jasmine Tea


Organic Rose bud tea


SA menikmati Aglio Olio Squid Ink Spaghetti


SA dan rakan- rakan bloggers 



Apa tunggu lagi kawan- kawan....jom ke Vine Cafe..SA sangat- sangat recommended restauran ni...cool place to hang out too..lepak selepas waktu kerja atau dating dengan tersayang di hari minggu...jangan risau restauran ini Pork Free ye...chef pun orang Melayu kita..ingin nikmati makanan yang terbaik, relaxing ambience, good food and value for money..Vine Cafe jawapannya...

Ingin menempah Vine Cafe untuk sebarang Majlis keraian?
jom hubungi :

Vine Cafe
Address :C.031, Concourse Floor, The Starling Mall, Jalan SS21/37, Damansara Utama, Petaling Jaya, Selangor 47400
Tel : 03-7662 5996
Open: 10.00am -10.00pm


32 comments:

  1. Akakkkkk... Kenapa semua makanan tu nampak sedap sgt.. Bbg beef burger tu plg menarik mata ana. Mcm kena pergi makan je dekat sini pula.

    ReplyDelete
  2. wow... sweet sour salad warna warni.... rasa pun mesti berwarna warni kan...

    ReplyDelete
  3. Sedapnyaaaa lahaaiii.. Nasib xpeknen, kalo x, mai meleleh ni..

    ReplyDelete
  4. Alahai ngences dah ni Di Malam Hari

    ReplyDelete
  5. Alamak..terliur pagi2 ni tengok makanan sedap-sedap.

    ReplyDelete
  6. sedapnya rocket salad tu. teringat time buat detox dulu

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum SA...sedapnya bila tengok gambar2 menu dia....

    ReplyDelete
  8. menarik nmpknye tp yg spaghetti color gelap & beger gelap tu xpernh rs

    ReplyDelete
  9. fuhh....lapar terus tengok gambar kat sini. Nampak sangat mengujakan.....

    ReplyDelete
  10. coklat doem bikini ngiler nih haha :D

    ReplyDelete
  11. Tak terliur pun.
    *sambil lap liur meleleh tengok Oreo Milkshakes tu*

    ReplyDelete
  12. wow! sedapnya! Bagus juga post ini came on time! Sebab ada event minggu ini boleh pegi jenguk cafe ini cuba hehe

    ReplyDelete
  13. Seronoknya dpt buat review makan makan...dapat jumpa kawan blog, perut pun kenyang, hati mestilah senang kan SA

    ReplyDelete
  14. Dekat je dgn opis. Tak berkesempatan join skali sebab kerja.huhu sb posponed date. Semua nampak sedap! Harap dijemput lagi untuk next event.hehe

    ReplyDelete
  15. Kak sedapnya semua makanan ni. Salad pun nampak sedap. Teringin nak food review kat KL plak. Kalau ada rezeki boleh kita sama2 review 😜

    ReplyDelete
  16. Uwahhhh kenapa bro lebih tertarik kepada Nachos nie... Berapa harga Nachos tue ek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nachos ni sedap harga x berapa ingat rasa dalam range RM20 keatas Bro...klien x bagi letak maklumat harga kan...tu yang lupo

      Delete
  17. Sedaaap ya amat. Hahah! Tak sabaar nak repeat lagi. Jom kak SA :)

    ReplyDelete
  18. tergugat iman i tengok memalam ni.. hehe. dapnyaaa kakkk

    ReplyDelete
  19. chocolate dome tu sedapnya nampak. dah lah kita hantu coklat! adoi menggoda nawwww

    ReplyDelete
  20. Adoiiii... Kenapa sedap sangat ni.

    ReplyDelete
  21. Akak suka, my choice sweet sour salad ngan trifle tuh.. burger bun hitam tu cam popular sekarng ni ya, asek terpandang juga

    ReplyDelete
  22. Kemurungan dibuatnya tgk gambar makanan kak SA

    ReplyDelete
  23. itu spageti dakwat sotong, sgt menu masterchef :)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah