Tuesday, October 31, 2017

Lunch Treats At Dolly Dim Sum NuSentral

Hi korang...

Sapa suka makan Dim Sum...haaaa...boleh belaanja SA plak lepas ni..ngeh..ngeh..ngeh..SA memang dari dulu suka makan Dim Sum dan yang pastinya yang Halal la kan? Ada je banyak tempat atau restoran yang jual Dim Sum halal...semua jenis Dim Sum kat Dolly Dim Sum NuSentral ni memang awesome...memang sedap...boss SA pun selalu je bawak kami satu department makan kat sini...cuma bila ada boss tu makan agak behave la kan...pada SA better pi makan Dim Sum dengan kawan- kawan yang sangat pemakan...kalau jenis perut kecik macam SA ni buat rugi je bawak..hahaha...SA perut kecik ke?ye la..SA cepat kenyang.....x sampai lagi hidangan ke 5 ke 6 kan..SA dah surrender...yer la..setiap hidangan di hidang panas..memang laju je la masuk mulut...

Jom tengok gambar semalam...SA makan kat Dolly Dim Sum ni sebab kawan opis belanja sempena birhday dia Jumaat lepas...ni memang geng sarapan dan makan SA kat opis sekarang...thanks Safiyyah belanja kami makan...


Makan kat sini kena datang awal, kalau tak jadi macam ni...beratur tunggu tempat..tapi tak la lama pun...


Safiyyah tengah order menu apa nak makan...kami bertiga sebulat suara serahkan pada yang tukang belanja


Nampak...nampak tak semua meja penuh...


Nah...antara Menu yang ada..terpampang kat dinding


Yeay...kita lunch Dim Sum......


Air SA Watermelon Juice


Usah di tanya nama ye...ngap sudah...kami berempat..dia hantar 3 je..so kena la pandai2 bahagi dan potong 2


Ni pun tak tau nama...ini la masalahnya bila orang yang belanja pilih....resit sure dia tak bagi tgok..so x tau la nama menu ni..tapi SEDAPPPP!!!!!


Pau ni pun sedap...tapi hati2 makan sebab panas..kang melecur plak lidah


Baked Mini Egg Tart


Bak Choy apa ntah...nampak tak yang hirisan macam bawang tu...itu bukan bawang ye...itu sotong kering yang di goreng garing...giler sedap..


Candid time........sorry korang...hahaha...

Selfie dengan yang tukang belanja....

Sebenarnyaaaaa......

Sebenarnya banyak menu...tapi sebab ianya bertalu- talu sampai kat meja..so SA tak sempat nak amik smeua gambar..nak plak masing2 dah start makan...malas nak tunggu lagi...cukup la beberapa gambar...menu selepas2 tu semua best..ada Chee Chong Fun yang dalamnya ada udang...ada nasi goreng butter la...SA memang dah surrender bila last dishes sampai...bagi je diorang makan..Egg Custard Bun..masing2 perut dah penuh tapi paksa SA makan...memang tak la..SA memang surrender...perut i kecik uolls...hahahaha....sebenarnya takut gemuk....

Makan Dim Sum bleh gemuk ke SA oiii....

SA memang scary dengan berat badan ni...selagi tak cecah 52kg selagi tu risau....sekarang berat badan dah tinggal 56kg dari 58kg....haih...nak naik berat bukan main senang lagi...nak turun sikit punya payah....bengang je.....

31 comments:

  1. Sedapnya kak. Ana suka sgt makan dimsum. Bomeh cuba makan dekat sini lah nanti.

    ReplyDelete
  2. hari tu tengok blog Wahida (My All) pun cerita pasal restoran Dolly ni jugak.
    Harus terjah satu hari nnti

    ReplyDelete
  3. Jujurnya, Ain tak pernah makan Dim Sum hahaha. Ada jgak teringin nak makan tai selalu tak teringat atau tak ada masa. Tak tahu jgak mana nak cari Dim Sum yang sedap.

    ReplyDelete
  4. Salam SA...bunda tak pernah lagi makan dim sum ni...tengok macam sedap jer..kalu sushi tu ada lah jugak.

    ReplyDelete
  5. suka juga dimsum....tk pernh lg singgah dolly dimsum..nanti kesempatan nk try....sbb slalu juga tgk kwn2 blogger p mkn sini...dimsum ni nmpk je skit tp kenyang kn

    ReplyDelete
  6. dulu lina tak pandai makan dimsum ....tapi anak lina yg lelaki tu suka sangat...pantang nampak dimsum dia mesti beli....bila dah makan ehh sedap pulak....hahha...

    ReplyDelete
  7. Wah sedapnya kak...nanti nak pergi jugaklah...

    ReplyDelete
  8. Tak pernah makan dekat Dolly Dim Sum. kalau dekat NU Sentral tuh selalu jer nampak tapi tak pernah try. haha. maybe boleh cuba lepas nih.

    ReplyDelete
  9. Suka juga makan di Dolly Dim Sum! Dah lama rasanya tak singgah. Tengok gambar-gambar rasa nak pergi lagi pula. hihi

    ReplyDelete
  10. Panas2 gini terliur tengok air tembikai kak sa. 😂😂 adik kita hantu dimsum.dia datang sini boleh ajak pi

    ReplyDelete
  11. Wahhh sedapnyaaa tgok, fav sis dim sum ni. Tak pernah lagi cuba kat dolly, nanti boleh lah sis cuba makan kat sini pulak

    ReplyDelete
  12. Dolly Dim Sum memang best. Hari tu pergi sekali da jatuh cinta. hehe

    ReplyDelete
  13. Kita suka Dim Sum dah lama tak makan kat sini memang kalau nak cari Dim Sum yang banyak pilihan kita akan pergi sini. Kalau dulu beli yang sejuk beku jer ada kawan jual hehehehhe..

    ReplyDelete
  14. Sedapnye kak sa.. Skli je pnah makan.. Boleh try pegi sini plk la nmpaknye... Hihi

    ReplyDelete
  15. teringin nak makan dim sum..blum pernah try lgi...

    ReplyDelete
  16. Pernah makan Dim Sum kat QBistro kat opis tapi tak sedap. Tak pernah lagi rasa di kedai yang betul2 specialist jual dim sum ni. Nampak memang sedap semuanya kan. Bolehlah Bella cuba kat Dolly Dim Sum ni. Dekat je dgn rumah..

    ReplyDelete
  17. Pernah tengok rupa dim sum tapi tak pernah try makan . Lepas ni kalau jumpa dim sum kena cuba beli

    ReplyDelete
  18. Aduh kak SA dah tayang makanan. Semuanya nampak sedap-sedap ni. Sejujurnya kinah tak pernah try lagi dim sum. Nanti nak try la kat sini.

    ReplyDelete
  19. wah semua makanan tampak lezat kapan bisa cuba ini ?

    ReplyDelete
  20. Sedapnya. Saya belum pernah cuba makan. Boleh cuba ni

    ReplyDelete
  21. Bunyi macam banyak sangat je korang order hahhaha tapi pe de hal... janji orang belanja kan ;)

    ReplyDelete
  22. Dolly dimsum! Memang kegilaan nie. Saya pun gila makan dimsum. Kalau kat Bangi, Hotel Bangi Putrajaya serves the best dim sum so far!

    ReplyDelete
  23. Masakan ala chinese ni, yang paling Annur suka, sayur siew pak choi tu la..nak lagi best, kalau ada tauhu telur sekali..aumm! Mereciks!

    ReplyDelete
  24. Aiyo Dim Sum ni memang fav ruby. Kalau dapat yang panas-panas dan sos sedap tu. Bleh berbakul-bakul ruby makan. Hehehe

    ReplyDelete
  25. ya rabbi.. ini godaaaaan dunia susah mau tepis. nak masukkan dalam list ni nak pergi cuba. sukaaa sangat dimsum. sedapnya nampak semua tu..

    ReplyDelete
  26. Terima kasih sebab update pasal dimsun ni. Auni memang teringin sangat nak makan dimsum cuma kat ampang ni banyak yang tak halal je.. Boleh masuk wishlist ni.

    ReplyDelete
  27. I memang suka makan kat dolly dim sum, semua nya sedap sedap. I like their pavilion elite outlet.

    ReplyDelete
  28. Rasanya Kak Sue belum pernah cuba makan Dimsum nie, nampak sedap dan menarik.. kena cuba nanti lain kali..

    ReplyDelete
  29. Nampak sedap Dimsum tu tapi mata miza dah terpikat dengan Baked Mini Egg Tart

    ReplyDelete
  30. lama tak makan dim sum!
    egg tart tu selalu as dessert!
    siew mai satu utk saya!

    ReplyDelete
  31. The dim sum look so yummy. I can't wait to try it.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah