Wednesday, May 1, 2019

Ah Cheng Laksa All Time Favourite....

Hi korang...

Bila balik kerja dah lambat..biasanya SA akan makan dahulu kat NuSentral...Isnin lepas..SA keluar office pukul 7.30 malam...malas nak fikir nak makan apa dan dan masak apa kat rumah sewa..SA siap2 makan kat luar...senang..ye la kan..hidup sensorang kat KL ni bertemankan kawan-kawan serumah nak buat apa je...masak pun makan sorang je..ye tak? sendiri fikir perut sendiri je la...

Ah Cheng Laksa dah ada kat NuSentral...ada macam-macam makanan simple yang diorang jual dan SA memang tak tinggal la dengan Curry Laksa diorang yang super best..best kat tekak SA blom tentu best di tekak korang tapi SA memang suka...selalunya akan pesan additional kerang..cuma kalau diorang guna kerang fresh lagi best kot...


Kuah pekat dan rasa pun sedap...


Ada laksa jugak...tapi ni kawan SA punya..


kawan SA dgn pedas tak dapat dipisahkan


Next time boleh la lepak lepas office kat sini...orang pun x ramai..SA mmg biasa balik lambat sebab kadang overtime..kadang malas nak berpusu-pusu balik cepat...bulan puasa nanti x tau la macam mana kan...SA sahur ok..malam bleh masak...nak berbuka tu nanti...best kalau berbuka ngan family kan...haih...mula la nanti..sedih time berbuka ..bab ni memang SA cengeng skit ..nak cuti la puasa pertama...leh rasa berbuka ngan family...


11 comments:

  1. Kecur plak tngok laksa tu. Apapun Sk doakan kebahagiaan SA di awal Ramadan nanti dpt berbuka bersama keluarga tersayang, k

    ReplyDelete
  2. Laksa tu nampak macam sedap je😋

    ReplyDelete
  3. suka juga makan dekat sini.. harga berpatutan dan sedap.

    ReplyDelete
  4. saya suka jenis jenis laksa ni... kalau dah rindu..yg hot cup maggi pun jadi. masak tak reti

    ReplyDelete
  5. Terliur tgk curry laksa tu. Saya mmmg penggemar kari... nampak mee kari, curry laksa .. fuhh .. memang tak tahan.

    ReplyDelete
  6. Nasib baik kuat iman baca entry akak ni. Hahah .. baca time puasa memang menguji betul. Semua makanan nampak sedap.

    ReplyDelete
  7. bila baca entry akak ni..baru sy igt dah lama sy xmkn laksa. sedapnya laksa..yummy..:)

    ReplyDelete
  8. baca entry SA ni pagi di bulan posa..haha..sabar je la..so kita cuci mata tengok gambar laksa...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah