Saturday, May 11, 2019

Menu Buka Puasa Hari Ke 5

Hi korang....

Seronoknya semalam puasa hari ke 5 SA dapat berbuka kat rumah Seremban dengan parent dan adik beradik walau tak complete..ada anak-anak buah meriah..kakak Dania je takde dianpi berbuka ngan terawih kat sekolah. riuh rendah rumah..SA manage untuk sampai cepat kat Seremban  Gigih berjimpit2 dalam Komuter semata nak sampai cepat kat Seremban...letih weh berdiri lama lama dalam komuter..tapi berbaloi la...nasib sampai pukul 6.30 petang...


si tembam ni pun ada...geram betul dengan dia 


Sup tulang


Kuew teow goreng


Sambal tempoyak daun kayu


kicap cili untuk sup tulang

Alhamdulillah seronok berbuka ..seronok sebenarnya berbuka ramai-ramai..berselera makan kan...kalau berbuka kat rumah sewa memang x dapat la enjoy berbuka macam ni..sorry xde plak gambar semua orang..sibuk berbuka kan..SA makan sikit je..x tau kenapa takde selera plak..lebih nak minum air je...hari ni cadangnya nak masak ayam pencen masak lemak cili api..dan adik ipar nak buat ikan bakar...kita tengok kang apa apa yang jadi ye....

12 comments:

  1. Memang seronok dapat berbuka ramai-ramai SA. Kak Sue tak sabar nak balik berbuka dengan adik beradik..

    ReplyDelete
  2. omg...sup tulang tu...sedapnyaaa

    ReplyDelete
  3. Berbuka ramai-ramai memang seronok. Lauk simple pun takpa janji dapat berkumpul hehe

    ReplyDelete
  4. Memang menyelerakan kalau berbuka reramai
    Macam2 menu pulak tu

    ReplyDelete
  5. memang best kalau makan reramai. akak lak dah 5 hari berturut2 memasak. hari ni macam tak de mood je nak masak. kita beli je.

    ReplyDelete
  6. lauk simple klau makan ramai2 memang tak sedar bertambah. Kalau ada jenis berebut tu lagi best..hihi

    ReplyDelete
  7. Sedapnya sambal tempoyak daun kayu tu.. mengancam.. hehehe

    ReplyDelete
  8. best berbuka beramai-ramai...kita pun tak sabar dah ni nak balik kedah berbuka dengan keluarga mertua pulak..

    ReplyDelete
  9. semua nampak menyelerakan..sup tulang tu sedp

    ReplyDelete
  10. sedap tu kicap mkn dgn sup tulang

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah