Saturday, May 4, 2019

Beli Barang Dapur Di Jaya Grocer Sungai Buloh


Hi korang...

Masih citer biashe- biashe je ha...SA korang ni mengalami sindrom pemalas lipas yang amat2..ni semua sejak kerja hakiki makin banyak hari-hari sampai takde masa langsung nak tengok blog...gambar ni kisah masa cuti hari Buruh yang lepas .. SA tak balik Seremban sebabcuti sehari je kan..tak berberbaloi rasanya balik sana ddan kebetulan plak SA ada  preview Ramadhan buffet kat Shah's Village KL..yang tu SA update kemudian eh...gambar banyak sangat sampai SA terpaksa edit dulu..lepas ni sure SA jadi blogger sendu sebab banyak event tak dapat attend...nasib SA part time blogger je..dan ada kerja hakiki ..kalau fulltime blogger memang tak bagus la prestasi dan platform kalau macam ni kan..tak tau macam mana fulltime blogger tu bahagi masa kan...
So Rabu lepas SA beli barang dapur skit kat Jaya Grocer Sungai Buloh...weh...x mahal ke kat situ..pada SA ok jugak harga hahan basah kat sini..mahal sikit tu biasa. SA suka beli barang basah kat sini sebab fresh..puas hati beli...sayur pun beli sayur organik..kebaikkan sayur organik ni selain segar dan selamat..sayur ni tahan lama..sawi yang SA beli tu kalau tak habis guna..tahan seminggu...ikan-ikan dan ayam pun segar...makanan laut macam udang, sotong dan lain2 tu memang mahal sikit la..itu jarang skit SA beli...kalau baranga  dapur yang kering-kering SA suka beli kat pasaraya SG Market...situ memang murah sebab jual barang borong...SA beli takat mana nak guna je sebab kat rumah sewa masak sendiri-sendiri je...senang macam tu kan...

8 comments:

  1. Bila beli sayur simpan dalam peti ais boleh tahan lama..tu yang seronok..tak perlu tergesa-gesa nak kena habiskan cepat atau kena masak banyak..jimat pun ya juga.

    ReplyDelete
  2. Barang basah ni kena pandai simpan kan. Kalau salah bungkus memang cepat rosak. Kita banyak guna sistem bekas yang lutsinar. Senang nak tahu apa yang ada..

    ReplyDelete
  3. Tadi pun saya pergi stock up barang kering...bawang, bilis, gula, bihun, pes segera, untuk kegunaan bulan puasa nanti...

    ReplyDelete
  4. Sk paling malas nak beli sayur sebab nanti sudahnya busuk macam tu aje, tak rajin nak memasaknya. Makan suka pulak

    ReplyDelete
  5. suka cr sayur yg segar2..bila simpan dalam peti xde la cepat rosak walaupun terlwat masak..hehe

    ReplyDelete
  6. Betul tu kak SA, Jaya Grocer mmg barang terbaik and banyak barang yg xde kt pasar raya lain. Kt cni paling dekat Jaya Grocer kt Mesamall, Nilai. Hehe

    ReplyDelete
  7. tak pernah pergi jaya grocer sebab tak banyak sangat cawangan dia. Salam Ramadhan kak SA :)

    ReplyDelete
  8. penah gi ke Jaya Grocer ni, mmg boleh tahan harga barang2 dia..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah