Sunday, May 19, 2019

Ayam Panggang Kenny Rogers Hidangan Berbuka Semalam

Hi korang....

Last week SA beli Oven jenama Elba yang ada promosi sempena hari raya yang akan tiba..mulanya nak beli oven kecik je..tp abah bising kecik sangat..kang balik rumah kata menyesal beli beng kecik...harga asal oven ni RM700++ tp sebab promosi jadi RM489, yang kecik skit tu RM389. Lepas SA beli beli last week memang blom guna dan masih tersimpan dalam kotak..semalam petang baru rasmikan...

So semalam adik beradik ramai balik berbuka kat rumah makanya kami buat ayam panggang  ala Kenny Rogers..resepi google je...dan alhamdulillah cantik kejadiannya walau first time panggang dalam oven baru..cukup teruja dan cukup puas hati..bakar pada suhu 180°c api atas dan 180°c suhu bawah selama 1 1/2 jam..


Handsome x oven SA?


Ayam yang dah siap diperap


Masa dah masuk oven


kita kita zoom skit


Yeay dh masak...


Cantik kan kejadiannya


zoom lagi bagi nampak terliur..


Dah dipotong2..nampak juicy sangat..dan rasanya sangat sedap sama macam ayam panggang Kenny Rogers


Memang berebut-rebut makan sebab sedap sangat...habis 2 ekor ayam masa berbuka..ada ada balance sikit je untuk sahur..hahha...ayam tu nampak macam besar..tp takde la besar sangat pun..family SA besar..sebab tu panggang 2 ekor...kira macam makan besar plak kan..apapun cukup puas hati prestasi oven baru ni...nak guna pun senang je..nanti boleh la masak masakan panggang lain plak..nak buat kuih raya blom ada seru lagi...maybe buat kek la kot malam raya nanti ke..kan?


19 comments:

  1. Ayam tu nampak menyelerakanπŸ˜‹.

    ReplyDelete
  2. Time nak raya ni banyak betul promosi kan kak.Kinah pun ada beli satu oven tapi cap lain la. Belum rasmi lagi haha. Nanti boleh try panggang ayam macam akak hehe

    ReplyDelete
  3. Handsome tu oven jantan
    Kalau oven betina cantik berseri

    ReplyDelete
  4. Fuhhh merecikkksss ayam panggang nii. Nasib baik tengok malam malam. Bukan siang siang time puasa hahaha

    ReplyDelete
  5. sedapnyaaa ayam pangganggg 😍😍😍

    ReplyDelete
  6. Nampak juicy sangat tuuu.. Yummmyyy.. 😍
    Nice sharing kak SA

    ReplyDelete
  7. nasib baik aa beli oven besar, kalau idak tentu menyesal bila kena panggang ayam satu persatu

    ReplyDelete
  8. Sedapnya... nanti dak mimi nak torai resipi ni jugak

    ReplyDelete
  9. Nampak juicy tu kak.. Nanti nak buat juga la ayam panggang mcm gini.. Puas hati kan makan mcm ni

    ReplyDelete
  10. Sedapnya! πŸ€€πŸ˜‹

    ReplyDelete
  11. memang handsome oven itu.. hehehe.. dua ekor sekali bakar, pergh!! Bergaya..

    ReplyDelete
  12. perghh..ini btl2 menggoda. tak mkn nasi pun xper ni..:)

    ReplyDelete
  13. sedap tu .memang akan jadi pilihan juadah yang macam ni. tak muak makan.

    ReplyDelete
  14. tk pernah bakar ayam sekor camni..slalu potong2 by part

    ReplyDelete
  15. ahhhh mencik la...dikasi zoom zoom lagikkk...hahahhahah!! nasib tengok memalam... :p

    ReplyDelete
  16. kalau ingat ayam panggang ni, teringat kat asben je. DIa yang rajin buat hehe

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah