Monday, May 13, 2019

Snacks Zaman Kanak -Kanak Dulu...

Hi korang...

Last week Jumaat SA jenjalan ngan kawan opis kat NuSentral sebab rehat lama skit sampai 2.30 petang. Jalan- jalan. Takde la shopping ke apa..just window shopping je..biasa mana-mana shopping mall mesti ada buat raya promotion kat ruang legar kan..dari jauh SA nampak ramai yang berkumpul kat satu ruang..saje la pi dekat...sekali nampak Childhood  Snacks banyak giler...apa apa lagi..habis waktu rehat kat sini je la...

Jom tengok gambar yang SA sempat snap...


Coklat Ding Dang


Tora !!! sinonim ayat Tora Datang Lagi!!


Gula-gula susu


Telur Dino/ telur burung


Chewing Gum


Danhua Cake


Kacang Tumbuk


Mainan Tikam


Sabun 999


Bedak air


Bedak Sejuk


Satay Ikan


Asam Katuk



Kawan SA berpeluang main Tikam


Tapi x luck pun..hahha

Leka betul kami...seronok tau..ada satu tempat tu jual jeruk bawang putih, jeruk buah plum kot yang warna merah tu..ada jual tutup botol dan botol air yang lama-lama dulu...eh banyak lagi la...kalau korang nak terjah boleh pi NuSentral kat Ruang Legar Groundfloor diorang..promosi ni kat decoration Raya...SA mengimbau kenangan masa jadi budak2 sekolah rendah dulu...seronok betul..kalau dapat kembali ke alam kanak-kanak semula kan best....

19 comments:

  1. sedapnya kacang tumbuk tu...terus rasa nak mencari ni

    ReplyDelete
  2. huhu lamanya tak makan semua tu. Dulu asal balik dari sekolah saja mesti singgah kedai beli. my fav Coklat Ding Dang hehe xD

    ReplyDelete
  3. bestnya.. Memang menggamit memori betul..

    ReplyDelete
  4. lagend, saya pun kdg2 dptkan di kedai rm2, ada few ada jual sana

    ReplyDelete
  5. seronok gk layan ni kan SA, teruja nk beli n nk rasa sama tak mcm zmn kita kanak2 dulu...

    ReplyDelete
  6. mengimbau betul paling suka gula-gula susu jarang sangat boleh jumpa sekarang

    ReplyDelete
  7. rasanya sabun 999 tu jer kita tak penah jumpa

    ReplyDelete
  8. hari tu masa kat shah alam, pergi jugak kedai macam ni dekat central i-city tu..nostalgia betul bila tengok barang2 ni semua

    ReplyDelete
  9. owh SA pun panggil asam katuk ye, sama dengan kak ana hehe suka makan asam katuk tu, dulu2 bukan banyak pilihan kan, tu je lah yang kita hadap sebagai kudapan :)

    ReplyDelete
  10. Ding dang, tora dan chewing gum tu mmg menggamit memori betul. Hehe

    ReplyDelete
  11. Waaa mengimbau kenangan sungguhlahh...lagi-lagi tikam tu haaa..
    Tapi gula gula susu tu smapai sekarang kalau Sis ke kedai jajan mesti beli hehehehe

    ReplyDelete
  12. Pernah beli masa zaman kecil-kecil dulu. Sekarang ni susah dah nak jumpa semua makanan ni.

    ReplyDelete
  13. mengusik kenangan kanak2 dlu..tora, ding dang..paling suka chewing gum tu hehe

    ReplyDelete
  14. hampir semua ni saya pernah makan kak hehe. Main tikam-tikam tu yang tak boleh lupa tu. Memang penuh nostalgia barang-barang ni kan.

    ReplyDelete
  15. alahai rindu nyaaaaaaaaaaa kat zaman bebudak dulu. hehe. ada sesetengah menda tu sampai sekarang kami masih dok guna lagi ^_^

    ReplyDelete
  16. memang memori sangat ni..legend..telur dino tu lama tak nampak..ehhee

    ReplyDelete
  17. wah mmg mengimbau betul la.. kacang tumbuk tu favourite saya tu

    ReplyDelete
  18. Mmg nostalgic sungguhlah.... sekarang banyakkan stall yg jual benda gini...Tengok coklat dindang tu teringat Mat Sentol

    ReplyDelete
  19. wah..terobek sungguh ni..semua snack zaman kita membesar dulu,kan...paling feveret ding dang tu la..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah