Friday, May 17, 2019

Menu Berbuka Puasa Hari Ke 9 & Sahur 10

Hi korang..

Masuk blog SA sure korang bengang kan..asyik update menu buka puasa je..hahaha..alaa..bukan selalu kan..setahun sekali je blog penuh dengan cerita makanan..at least SA bleh share idea ngan korang kan...so takde la pening korang nak fikir nak masak apa..boleh rujuk kat sini..mana tau bleh bg idea korang masak. Masalah mak-mak macam kita ni bila hari - hari nak masak tapi xde idea..buntu x tau nak masak apa kan..

Untuk entry kali ni SA share menu unuk hari ke 9 dan 10 kita kita puasa..eh cepat kan masa berlalu..jom la tengok gambar...

MENU PUASA KE 9


Kari kepala ikan kerapu


Masak Lemak Cili Api Sotong campur kacang buncis


Kobis panjang goreng


MENU SAHUR RAMADHAN 10


Ketam Masak C Lemak Api


Ayam Goreng Berlada

Ketam tu SA masak untuk berbuka hari Rabu. SA cuti kan sebab ada medical follow up kat KPJ Seremban..tapi tu la masak untuk sahur sebab Rabu SA buka puasa kat Bangi Golf Resort ngan mak abah dan dania..malas nak masak balik dari berbuka tu nanti sebab tu SA masak awal..gigih la sahur makan ketam..dah la leceh kan..sahur amik masa yang lama sebab nak kopek kulit ketam tu untuk Dania..anak dara tu suka makan ketam tapi x reti nak kopek kulit..mama ngan atuk  sudahnya makan lambat...sabar aje la..umur dah 15 tahun dh tahun ni tapi masih x pandai makan ketam. Dia jenis apa tau..makan yg perluka  usaha lebih ni dia x suka..udang pun dia kurang...aduhai anak..macam-macam..nasib baik sorang....


3 comments:

  1. Sedapnya menu-menu akak ya...
    Nieyl pun kalau dah buntu xtau nak masak apa...
    nieyl buka blog akk ni...byk idea hehehe

    ReplyDelete
  2. Terbaiklah menu2 akak :) Hehe

    ReplyDelete
  3. Buka semalam pun lauk kari kepa ikan...lepas tu sambung lagi korek kepala ikan masa sahur tadi

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah