Tuesday, May 21, 2019

Menu berbuka 12 & 13 Ramadhan

Hi korang....

Alahaii..serba salah nak update ke tak menu berbuka..lately ni lebih banyak menu berbuka  dalam blog SA ni..bukan takde entey lain..ada..cuma blom deadline nak up dan SA masih draft lagi...ada product review jugak dan SA masih menanti barang sampai..draft dh buat sikit-sikit..so kita citer je la bab menu berbuka ni eh..ada 2 hari iaitu Jumaat dan Sabtu..Ahad x amik gambar sebab jadi baby sitter..hahaha..

Ada yang pelik kat rumah SA ni kalau berbuka memang jenis jasak banyak ke apa kan..ye la korang..adik badik hujung minggu memang balik berbuka kat rumah SA..Mak Abah SA kan tinggal sekali ngan SA..biasa masak banyak untuk sampai ke sahur..sebab tu korang nampak banyak SA masak...

Menu puasa ke 12


Kerang rebus


Ikan Belanak masak lemak cili api campur peria


Sayur bayam boreng


Sup ayam


Sambal Hitam Pahang


Kurma SA bawa dari office

Menu Berbuka puasa ke 13


Ayam panggang Ala Kenny Rogers


Ayam yg dah dipotong


Cucur Udang


Sago gula Melaka

Hari Ahad nyer menu kami masak Mee Sizzling, tapi SA x dapat amik gambar sebab pegang baby Tiara. Dak debab tu demam plak..dah habis makan baru teringat tak amim gambar untuk share ngan korang... berbuka hujung minggu memang seronok sebab ramai..hari ni SA balik Seremban lagi sebab esok cuti Nuzul Al-Quran..ingat nak balik rumah sewa..tapi mak plak x sihat kan...

11 comments:

  1. Ayam panggang tu nampak menyelerakan kak SA. Sagu gula Melaka tu alahaiii 😍

    ReplyDelete
  2. Sedapnya kak..ayam panggang.. ikan belanak tu.. pergh..

    ReplyDelete
  3. menu2 nya sangat mengacam..ayam ala kenny rogers tu menggoda..seksi sgt..hehe

    ReplyDelete
  4. Sedapnya SA.. meriah berbuka ramai-ramai kan..

    ReplyDelete
  5. meriah menunya.
    Dah beberapa hari cari kerang tak jumpa.

    ReplyDelete
  6. sedap-sedap menu yang ada.. bila berkumpul adik beradik, memang meriah lauk pauk kan SA :)

    ReplyDelete
  7. meriahnya berbuka, boleh bayangkan punya riuh time nak prepare tu, hahaha

    ReplyDelete
  8. kerang rebus lama xmkn..br smlm husband kata nk bli kerang ..tktau la jd ke tk....wow ayam panggang ala2 kenyyrogers..dessert sago gula melaka tu fav..nk2 sejukkkkkkkk

    ReplyDelete
  9. ayam panggan kenny rogers tu la yang menjadi igauan dari kat IG kak SA..hahahaha

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah