Friday, May 31, 2019

SA Dah Bayar Zakat Fitrah Untuk Tahun 2019

Hi korang....

SA dh tunaikan kewajipan SA bayar Zakat Fitrah hari ni..nasib SA ingat..bukan apa terlupa..kaunter zakat ada je kat Plaza Sentral ni..Dah bayar ni senang hati... Dah 13 tahun dah SA bayar sendiri zakat. SA kan ibu tunggal..


Dah settle semua dh..takde apa lagi rasanya yang tertangguh..SA half day hari ni...tak sabar nak balik Seremban. Banyak urusan kat Seremban tak settle lagi ni...kasut anak pun x beli beli lagi...bekas kuih pun x beli begi..yang tahun lepas punya ntah kat mana ntah..puas cari tak jumpa...sabar jer la..biasa la kalau abah SA simpan kan..sure dia lupa punya mana dia letak...lepas ni nak focus kemas rumah plak...

Korang yang belum bayar Zakat Fitrah..boleh berbuat demikian..ada 4 hari je lagi kan sebelum raya..ada gak yang bayar kat masjid sebelum sembahyang raya kan?

8 comments:

  1. Alhamdulilah SA ...
    TUnaikan kewajiban bila teringat, kalau dah lupa nanti, haaa menjawablah nanti...

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah. NJ pun baru je bayar tadi utk kami 4 beranak
    selamat hari raya SA :)

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah mesti dah lega kan dah setel kewajipan

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah selesai tunaikan kewajiban...syok la half day..ramai xsbr nk blk dh...mcm gaya esok plak raya hehe

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah...settle dah! Dulu semalam dibayarkan... Untuk Papa dan Mama adik dah settle awal-awal puasa ritu....

    ReplyDelete
  6. Dah beres.
    Kat JDT RM10.00 sekepala.

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah, tunaikan kewajipan.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah