Thursday, May 16, 2019

Berbuka Puasa Di BGR Bersama Keluarga

Hi korang...

Semalam SA bawak Mak, Abah dan anak dara kesayangan SA tu berbuka di BGR, Sebenarnya ada voucher untuk 4 orang dan perasan tarikh expired hujung minggu ni..malas nak pi hari minggu SA plak kebetulan ada follow up kat KPJ Seremban, buat je reservation untuk berbuka semalam...

Dari Seremban pukul 5 petang, kami sampai pukul 6.20 petang. hujan lebat yarabbi plak petang semalam so mmg bawak slow je..itupun sampai awal...nasib SA x pi hari minggu. Semalam hari biasa pun ramai orang..semalam SA x amik gambar banyak pun..sebab SAnak enjoy makan..sebelum ni dah pergi preview dan dah cover banyak kan..hahaha...


Yeay..kami kat BGR...selesa sangat sebab area SA ni x ramai orang


No table


Mak dan anak dara SA Dania


Mee goreng


Nasi ayam fav Dania


Kambing bakar..SA makan 2 slices je


Yang ni fav omak den..


Candid 1


Candid 2


Syurga SA..mak dan abah

Sesekali reward diorang makan kat luar memang rasa berbaloi dan happy sangat. Bahagia bila tengok diorang happy..suka tengok diorang enjoy makan kat luar.. ikutkan nak booking kat hotel2 area Seremban atau PD..tapi Mak Abah x nak plak...ingat nak cari la buffet kat hotel2 kat PD.. bleh staycation sekali kan..sesekali bagi diorang keluar dari zon selesa..sementara diorang sihat ni dan SA memang ditakdirkan jaga diorang sepanjang hidup SA kan..siapa lagi nak reward diorang kalau bukan anak2. Kalau orang atau sedara mara tanya sampai bila SA nak menjanda sampai abaikan usia muda..SA jawab je..hidup SA dengan Mak Abah SA.. SA pun dah cukup bahagia dah...kalau SA kahwin..mungkin SA tak dapat jaga mak abah SA macam sekarang kan? Dan kalau SA kawen..suami SA tu boleh ke terima Mak Abah SA seadanya...ye tak?

7 comments:

  1. Insha Allah, pahala ganjaran akak jaga mak abah. Apapun, kita jelous sebab akak sentaisa ada dengan mak abah. Semoga mak abah kita semua sentiasa dilindungiNya selalu, aaaamin.

    ReplyDelete
  2. kita pn tk redeem lg..vkend ni sbb nk p weekdays ankdara tgh exam ..kn blk mlm penat plak die....

    ReplyDelete
  3. Betul tu...Ya Allah..semoga dipermudahkan urusan SA jaga mak abah SA...

    ReplyDelete
  4. hoho sedapnya alahao.. sekali sekala makan buffet gini mmg best kan.. bgr mmg best la menu dia

    ReplyDelete
  5. Alaaa, buat kita teringat dulu dapat voucher gak kat bgr ni, lepas tu terlupa cek tarikh luput..da melepassss..aduiii! Sedihhhh

    Sesekali kita gembirakan orang tua, rasa bahagia tu terpindah jugak ke dalam hati kita kan..teringin juga nak berbakti pada mak bapak sebelum diorang menutup mata..

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah.
    Selamat berbuka puasa, sedap2 juadahnya.

    ReplyDelete
  7. Tahjn ni takde plan nak berbuka kat luar rasanya... anak yg kecik tu tgh lasak sebab baru dapat kaki. Asyik nak berlari aje. Brek tak makan pulak tu

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah