Tuesday, May 14, 2019

Menu Berbuka Hari Ke 6 & Hari Ke 7

Hi korang...

Jangan stress masuk blog SA ye..ni je la bahan buat masa ni..bukan apa dah bulan puasa setiap tahun memang menu berbuka je la tajuk utama kan..senang update kat blog, ada gak kenangan dan ada gak idea untuk bantu korang yang buntu tak tahu nak masak apa dah untuk berbuka dan sahur. SA biasa masak banyak untuk terus ke sahur. Kadang sahur goreng ikan masin atau goreng sayur je. Paling simple tambah telur dadar je...senang kan...

Hari ni SA share menu berbuka hari ke 6 dan ke 7. Tak sempat nak up sebab busy skit...kira aci la kan combine satu entry je...

Menu Hari Ke 6


Ayam pencen masak lemak cili api


Sayur kangkung goreng belacan


Ikan gerut & Ikan jenahak bakar


Sambal cicah ikan bakar

Menu Hari Ke 7


Kari kambing


Mee goreng basah


Sambal Udang


Sambal sardin request by Dania

Hari Sabtu ramai berbuka kat rumah...selera la skit bila ramai..Ahad tinggal kami berempat semula dan menu pun bleh tahan gak la..cuma tekak SA nak makan mee goreng basah. merata pi cari kerang..biasa SA buat mee goreng suka letak kerang untuk rencah...xde plak..sudahnya guna ayam je la..asalkan tercapai keinginan. 1/2 kg mee tu cukup untuk kami  berempat..

Hari ni x tau la berbuka makan apa...hari ni SA balik Seremban sebab esok SA ada check up kat KPJ Seremban..esok gak SA dah buat reservation kat BGR nak bawak mak abah SA dan anak dara tu pi berbuka. Sabtu nanti Dania tusyen..payah skit nak berbuka kat luar...

13 comments:

  1. ikar bakar air asam. yg tu yg paling sedapppppppppppppppppp ^_^

    ReplyDelete
  2. pergh..lauk memang menggoda. Kna ikan bakar tu..hilang diet.. hehe. nampak simple tapi menyengat..:)

    ReplyDelete
  3. Tiada yg tidak enak, semuanya enak2 belaka menu ditayang SA ni

    ReplyDelete
  4. tengok ikan gerut tu teringat kat arwah abah..
    sedap-sedap menu kak SA..

    ReplyDelete
  5. masak simple je tapi fuhhhh terangkat selera.

    ReplyDelete
  6. Perghh kemain banyak menu diaaa....puasa ni belum ada lagi buat ikan bakar...nanti nak kena buat jugaaaa

    ReplyDelete
  7. tak pernah tak teliur tgk menu2 SA masak, mcm simple tp yummy sgt lah...
    paling suke tgk kangkung akak tu, msh nampak rangup lg

    ReplyDelete
  8. Yela..... ada gak idea nak masak kan bila tengok menu orang hihi....
    Teringin pulak nak makan mee bila tengok mee SA ni. Mee letak daging pon sedap kan SA

    ReplyDelete
  9. pehh kak.. air liur menjejes ni ni macam mana ni kak haha

    ReplyDelete
  10. laparrrr hahaha..ikan gerut tk pernh mkn

    ReplyDelete
  11. Meriah menu berbuka SA, Ikan bakar tu suka sangat style masak dia... bakar style kampung!

    ReplyDelete
  12. Yessss..macehhh SA share menu berbuka! Petang ni da ada idea nak buat apa dengan udang yang dibeli tadi..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah