Monday, September 27, 2010

Darah Naik?!! ke Naik Darah?!!!

destinasi yang di tuju...

omg!!penuh la pulak....

Ya allah...ramainya awek..semua dari myanmar...

Poliklinik ni mengamalkan konsep Kad Keluarga dan mesra pelanggan..butir2 sila baca eh..malas nak copy balik...

Kami ke klinik menghantar mak yang x sihat..jelas kat muka dia kan..menahan sakit..doktor ni sweet jer..senyum sentiasa..

darah makcik tingi giler ni...200/100..saya bagi makcik ubat..makcik makan sekarang dan lepas tu makcik rehat kejap..20 minit lagi saya panggil semula...

kalau sepuluh doktor mcm ni kan best..sejuk jer hati...pssstt..doktor..adik saya ada kosong sorang..pang!!

Ni la doktor hensem tu yer..Namanya doktor Ali..dia bekerja di Putrajaya cuma masa dia rawat mak tu dia jadi doctor ganti..Lisa nak sebut boleh..nak taip ejaan x reti lak....belasah jer la yer...
Mak Lisa memang ada Darah Tinggi dan agak kronik..dah lama x jadi mcm ni..berpunca dari x menjaga pemakanan dengan betul..kata doktor tu..kalau x dtg klinik memang mak boleh dapat strok..kitorang memang dah agak dah darah mak naik...cuma mak ni jenis x nak cakap..sanggup tahan..bukan sebab apa..sebab x mo duduk spital..susah tau mcm ni...x tau nak ckp mcm mana dengan dia dah...kadang2 degil..


4 comments:

  1. lisa..mak lisa sama la ngan mak shu.. kalau sakit suka xnak bgtau.. dia takut nak ke klinik or hospital... takut kene tahan macam dulu... kadang2 kami paksa dia jugak...

    cepat sembuh yer makcik..

    ReplyDelete
  2. kem salam kat mak okeh. dan ehem kem... salam kat ehem ehem.. dokter tu sekali ye...ehem ehem!!

    ReplyDelete
  3. Shu
    - sama la kita senasib eh shu..melayan kedegilan orang tua kita

    ReplyDelete
  4. gadis
    - oho..kim salam ada maknanya...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah