Tuesday, July 17, 2012

Muka Lawa Tapi...Mulut Longkang!!!

Meh aku nak kongsi satu citer ngan korang...pasal adab dan seorang gadis..
peristiwa berlaku semalam..masa nak balik naik LRT ke Klana Jaya sebab cik abg aku akan amik aku kat situ..memang semalam ramai sgt org..aku naik2 jer kena berdiri betul2 dpn budak perempuan ni la...cantik orangnya..bertudung dan berbaju kurung...suka aku tgok muka dia yg cantik dan bersih jer tanpa cacat cela..
dia naik ngan kawan lelaki dia..opismate kot...
Aku masih berdiri membawa beban jugak..bawak balik barang sikit..agak berat la beg aku disamping handbag..

Lelaki A( kawan gadis tu) : You.....cuba bagi akak tu duduk..sian dia beg berat..

Gadis : Alaaaaaa....bukan pregnant pun kan..kalau pregnant i bagi la tempat duduk ( cakap kuat2 sambil mata pandang HP)

Aku buat tak tau jer la..tp dalam hati...mak oiii...muka ko lawa.. bertudung and sangat sopan santun..tp mulut ko...mulut longkang...

Lelaki B ( Kawan lelaki A) : nasib baik bukan gf aku...kalau x..dah lama aku reject..buat apa gf muka lawa
tapi adab ngan budi bahasa xde.

Aku yang dengar ni....mak aiiiii....malunya.....mana nak letak muka ni...tp aku jeling kat budak tu...memang dia buat bodoh jer..mcm xde perasaan....pesal lak aku yang rasa malu..of cos la..aku pun perempuan..

Aku upkan kat fb..ada yang komen..memang la..skrg berbaju kurung or bertudung x semestinya perangai elok..dunia dah terbalik kan...aku pun tak tau nak ckp lebih..malu weh sebgai perempuan and lelaki lak ckp mcm tu kuat2 and aku percaya ramai yg dgr...

Apa pendapat korang plak..jom share sesama..any comment?



10 comments:

  1. malu nye ,apa kes girl tu ? xde perasaan ke apa . haishh . buat malu je , Lelaki pulak tu yang ckp cmtu .

    ReplyDelete
  2. jgn menilai sebuah buku dari sampulnya... Oh My English!

    ReplyDelete
  3. haha...zaman sekrg tak heran dah along..mmg ramai jew muka cun tp no manners... ish kalo deqla mmg malu jugak.. reject trs tuu.. eeeiii...naseb la deqla bkn pompuan tu....malu giler weyhhh!!

    ReplyDelete
  4. alaaa biasalah tu, kak.. budak2 zaman skrg ni mmg lebih kurang ajar kot...

    ReplyDelete
  5. kene sekolah blk bdk nieh..sumpah malu!..kalu lebly dh sound jerk..huhu

    ReplyDelete
  6. tak nak bagi tempat duduk tu satu

    tak yah la jawab ape2, takdekla malu sangat

    haih

    ReplyDelete
  7. ni yg membuatkan saya ngerik...jika...kalau org tak pakai tudung kasi kata2 nasihat selalu di cop tendang punya...kenapa org melitupi segalanya tak secantik segalanya...

    yg saya ngerikk, jika ada diantara kita tak dapat kenal...mana yg baik mana yg tak baikk...sedihkann...

    ReplyDelete
  8. biasa dah tgk org mcm tuh..
    dlm dunia maya ni pun ramai..
    ape lagi kat luar tuh

    ReplyDelete
  9. mak ooi..teruknya.....buat malu jer sampai kena soud mcm tu..tapi ..dia boleh plak tak tau malu...ntah la

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah