Thursday, July 26, 2012

Cubaan Buka Puasa Yang Gagal...


Kisah Dania dalam kegagalan cubaan buka puasa....

1st day puasa at new school Ainnul Dania Huda- setiap hari Isnin, Selasa & Khamis dania kena balik pukul 5pm sebab cikgu adakan kelas KAFA

Dania : Acu....sebenarnya kan Nia x tahan tadi taw..ingat nak buka posa..Nia pi kantin...sekali kantin tutup....

Acu : ohooooo...ada hati nak buka posa eh..cakap atuk....Atukkkkk...uwannnnnn..Nia kan dia nak buka posa masa kat sekolah tadi...

Dania : alaaaaa Nia x tahan la...lagipun atuk cakap kalau Nia x tahan gi kantin beliii......

Atuk : Eh! bila plak atuk cakap mcm tu..atuk cakap kalau x tahan..Nia call atuk nanti atuk pegi sekolah amik Nia balik..mandi...pastu atuk hantar Nia pi sekolah balik....jangan nak tipu ye....

Dania : eh yer ke...bukan atuk suruh buka ke....Dania dengar macam tu..

Uwan : Jangan nak mengada ye...tgok dalam tv berita orang kena tangkap sebab x puasa..Nia nak kena tangkap dengan polis ke..orang kalau x posa kena tangkap tau...

Dania : x nakkkkkkkkkkk.....

hahahahahah...Dania...dania...ada jer helah dia..awak kalau x posa mama x bagi duit raya full tau...
cikgu pun satu..time bulan posa ni la nak buat kelas tambahan..kesian la kat budak posa...penat diorang...kelas sampai kul 5..cikgu2 ni x balik masak ke kat umah...tp tu la..x pergi kang ketinggalan plak kan...knowing budak umur 8 tahun mcm tu walau posa..sure ada main2 kejar2 kan...dah tentu penat...
so far semalam call dania..dia masih lagi penuh puasa..alhamdulillah....


Sumber : FB Acu si kudut...


9 comments:

  1. risya pose lopong-lopong..tp takpe arr sy x nak paksa sgt sbb terbaca kes budak meninggal sbb puasa..yela x bleh jadikan puasa tu penyebab sbb dah ajalnya kan..cuma sy tgkla kalau nmpk dia cam x larat sgt sy suh dia buka jer


    p/s: awaknyer profile not shared..dari haritu sy x dpt dtg sini sbb link awak hilang..ni jumpa sy search kat gugel hihi

    ReplyDelete
  2. tape, ada 24 hari lagi utk cuba..
    pelan2 kayuh.. heheh

    ReplyDelete
  3. xpe, saya masa kecik2 pon... mak saya takp aksa sangat kalo tak tahan.. hehehee... masa tu sekolah rendah.. hikhik

    ReplyDelete
  4. bagusss dania
    harap2 dpt la penuh.bleh dpt duit raya banyak2
    :-)

    ReplyDelete
  5. amboii... nk ponteng puasa yer...noti...hihi

    ReplyDelete
  6. All
    - aku ingat xde yang nak komen...pelik..selalu aku up entry ramai yg komen..risau aku nyer blog kena hentam hackers lagi...

    ReplyDelete
  7. Slow and steady.. lelama nanti biasalah tu..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah