Wednesday, July 4, 2012

Menabung Untuk Time Sesak


Jangan ingat aku kerja as a PA/Secretary gaji aku beso eh kawan2...adakala sesak der...pasal tu aku jimat2 dan bawak bekal pi kerja..ada aku kisah orang sibuk ckp aku x kelasss...kelass melasss...dalam pada bawak bekal tu...aku dah bajet belanja aku termasuk kos tambang pergi balik kerja dalam RM10, tambang RM3.50 so..balance RM6.50 tu aku masukkan dalam tabung hikmat ni...hujung bulan aku kira...hehehe..so boleh la beli kasut...ke apa segala yang aku hajat yang x dpt aku nak beli tuh...adakalanya aku beli novel...

 bekas ni pemberian boss aku..dia balik dari China awal tahun ari tu...
 duit kertas RM1 ni dh byk...syiling pun
 baper semua ni?aku x kira la..tp memang wajib masuk hari2 RM6.50 ..

ni first time aku citer ni tau...sebelum ni aku tak citer pun...ini pun sebab aku dah takde idea dah...banyak benda aku dah story mory kan...duit syiling tu baru ada RM15, ingat nak tukar kat kedai mamak bawah ni...tp biarlah dulu kan...dah alang2...kali ni aku x nak beli pape..tp aku nak masukkan dalam ASB aku..
biar sikit..lama2 jadi bukit...kan?
boleh tambah2 duit nak pi China bulan 9 ni kan?


15 comments:

  1. betul tuh.. at least ada duit selit2 kan

    ReplyDelete
  2. Hye Suria, bile tgk tabung ni.. baru la saya sedar, lamenye tak menabung, huhuhu... mmg kene simpan duit utk masa hadapan...

    ReplyDelete
  3. GK pun buat juga macam nie..siap bagi tips untuk blogger lagi..alhamdulilah bulan lepas GK dapat saving RM500 hasil tips yang GK tulis dalam blog GK...

    ReplyDelete
  4. Bagus! Pedulikkan kata nista orang, sebab yang membayar segala macam bil ialah kita, bukan mereka! Betul tak?

    RM6.50 x 30 ...wauuu RM195.
    Boleh beli kasut, gincu tiap tiap bulan..ekekeke

    ReplyDelete
  5. Salam kenal..
    Memang bagus amalan berjimat cermat dan menabung ni....
    bila sesak ada la backup...
    makchaq masa mula2 kerja simpan duit 50sen bila dpt. sikit.. tapi lama2 jadi bukit jugak..

    ReplyDelete
  6. huhu nak pegi vacay yerr??? bestnya.. ehem ehem guangzhou ker?

    ReplyDelete
  7. rara pon menabung gak.siap amik tin biskut ag.hehehe

    ReplyDelete
  8. sy kumpul duit syiling..pastu jdkan duit belanja anak sekolah hihi

    ReplyDelete
  9. sama lah kita along..
    kekadang bawak bekal.
    ape de hal..

    ReplyDelete
  10. bagus menabung ni...sikit2 lama2 jadi bukit... saya pulak pantang ada duit syiling, semua nak masuk tabung...hehe...

    ReplyDelete
  11. amalan menabung begini mmeng bagus.. walau sikit lama2 membukit . teruskan ye!

    ReplyDelete
  12. Sy pun jimat gak. Hari2 uit banje RM10. Balance, sy masuk tabung. Ujung bln ley beli buku cerita. Hehehehe....

    ReplyDelete
  13. bagusnya..ni boleh jd cth yg baik ni.boleh beli apa yg kita nak yer..
    hemm... bagusla
    nak cuba menyimpan jugaklah..
    apa pun.tabung tu comel sangat.

    ReplyDelete
  14. salam kenal.
    banyak tu RM 6.50 sehari. sebulan dah berapa kan?
    terima kasih add akak.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah