Friday, July 27, 2012

Kat Pasar Besar Baru Fresh....


Sapa suka pi pasar? angkat tangan......aku memang sukeeeeeee pi pasar....x tau la kenapa...
asal hujung minggu balik jer memang wajib menghabiskan duit kat pasar...kekadang x beli ikan tp beli
sayur..sayur pun fresh2 dan murah2 gitu berbanding pasar malam...

 Mak Abah pilih ikan...actually ni gambar masa kat Muar...ntah apa nama pasar ni punaku tak ingat la..
tp boleh tahan mahal compare pasar besar Seremban
 dua beradik sepupu ni x leh berenggang...pandai kakak pimpin adik..
 macam2 ada..abaikan gambar yg gegar sbb amik guna hp jer pun
 kepala ikan tenggiri pun mahal nak mati...
 ikan cencaru murah...mak beli banyak...
 ini ikan apa ntah...
 ikan mabong or kembong...mak aiii...balik tu masak lemak cili api,..best giler..sbb manis lagi baru naik dari laut...
 ikan bawal putih RM36.00 sekilo...kecik tp mahal..
 Ikan parang RM35.00 sekilo...
 Ikan siakap ni bukan dari laut..bela punya...eh ikan siakap bela dalam air masin ke air tawar?
confius acik jap

ini ikan x jual...eh...silap...hahahahahah
ampun anak2 ku....kamu berdua memang la x ada dijual dimana2...tgok la tangan si kakak tu...
beria pimpin adik...dalam 4 orang anak2 aku (anak aku Dania je), Zikri sorang jer lelaki...susah nau nak dpt baka lelaki..harap2 aku kahwin tahun depan dpt la sorang...jadi la kan? eh....lari tajuk...
apa pun aku cuma nak bg tau jer...pi pasar besar syok woooooo...
dari abihkan duit ntah utk apa...baik beli ikan or daging masak...sendiri makan...tgok org makan kita yang masak ni jadi kenyang...
sapa setuju?


5 comments:

  1. suka gak pg pasar sbb dpt beli yg fresh2.
    tapi tak pgi area ikan2 tuh sbb allergic dgn air2 ikan yg mengalir. boleh merah2 kaki lyn nnti

    ReplyDelete
  2. kat jb ni pun kalau gi pasar ikan2 mmg mahal skit tp puas hati sbb sme fresh2.nak lg fresh kena pegi kul 5-6 pagi.

    ReplyDelete
  3. suke g pasar

    tp kang rambang mata sume nk beli haha

    ReplyDelete
  4. Saya sangat jarang pergi pasar beli bahan mentah.. tapi sekali pergi rambang mata jadinya..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah