Wednesday, September 26, 2012

Abdullah Restaurant


Hari ke dua makan kat sini plak...ingat xde la yang pelik2..tp makin pelik...sup air yang ntah apa2...ingredient aku x tau nak ckp mcm mana...telur memang salah satu pas tu ntah sayur apa dia potong halus2 yang aku dapat cam hanya la carrot...yg lain x tau la...terus mood nak makan yillek...

pintu utama restoran ni...
uncle sombong kat luar restorant jual berangan bakar...amik gambar pun marah...nyampah...
nyonya ni jual buah limau...x tau la sedap ke x..masam ke manis..tp paksa2 org ok...100gram 10yuen...
ni rupa bentuk berangan bakar dia...dpt gak aku amik gambar dekat...uncle tu jenis no manners..meludah berkahak kat situ gak....pssst...dlm restoran tgh makan pun diorang selamba berkahak hokeh...
electric bas? entah la.kebanyakkan bas kat sini bergerak guna kabel tu..nampak benda atas bass attah kabel tu x?tp sistematik la..
muka2 x puas hati ngan makanan dan masih mempersoalkan ttg makanan pelik kat restoran muslim tu...
apa yang pelik?

v


v



v


v

cili besar hijau goreng mcm ni...aku x tau la nama cili ni..tp makcik yang makan tuh ckp..
lebih kurang mcm terung goreng tp pedas nak mati...memang la pedas..
cili hijau besar2 terung...maunya x pedas...first time aku jumpa masakan melibatkan cili mcm ni....
ampun....x berani nak cuba...x pasal2 cherry berry plak nanti...


4 comments:

  1. eh tapi nampak mcm sedap je cili hijau tu.. kalau makan dengan nasi kerabu mesti sedap kekee

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni bukan solok lada yang makan ngan nasi kerabu tu la yang oi...

      Delete
  2. gerun sy nk makan cili goreng tu kak :p sambal pun takut nak makan ..hihi

    ReplyDelete
  3. Memang terus stop tak makan jawabnya..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah