Wednesday, September 12, 2012

On The Way Blik Dari Muar


Masa on the way balik dari muar tu ikut jalan Sungai Mati tu sekali lagi...
sebab apa?
sebab Lisa nak beli Kupang...ada kawan opis kirim buatkan sambal...aku satu family memang suka makan 
Kupang ni...Lisa beli 5 kg Kupang tu...banyak? eh x la...Kupang tu berat kulit jer...

 simpang ke Kiri tu nak masuk Sg Mati
 org Muar tau la kan...tepi2 jalan ada je gerai jual Kupang
 kali ni leh tahan plak besar2 kupangnya
 kat gerai yang sama ada jual buah duku....3 kilo RM10 
Sedap dan manis buah dukunya....

tp kira puas hati la...masa dah lepas tol Senawang tu...berenti kejap pi buang air...at tepi tu ada org jual buah duku
abah aku kan riang mulutnya...dia tanya la....baper sekilo...
RM 9 hengget ko sekilo....biar betul...x berbaloi...
kitorang kat muar leh dpt RM10 for 3 kilo....amenda kan....
cekik darah!!!


16 comments:

  1. wuwu.. ni yg tak sabar nak balik sg mati. hehe.. rumah mak kat tepi2 jalan tu je. :D

    ReplyDelete
  2. sedapnya kupang.. hehe.. ai sukaaaa~

    ReplyDelete
  3. sedap ke kupang???tak pernah seumur hidup mkn...

    ReplyDelete
  4. bestnyer dapat mkn kupang !

    ReplyDelete
  5. kupang sambal mmg best oooo..senang cari kat kedai makan kat JB....hehehe

    ReplyDelete
  6. ape resepi nk masak kupang erk..
    lom pernah try masak lg kupang ni..

    ReplyDelete
  7. betul tu along...ade sesetengah tu saje cari keuntungan melampau...kalo org yg jenis takkisah sure dah kene tipu tuh...terukkan peniaga mcm nie....

    ReplyDelete
  8. waaaaaaaaa tau2 tmpt tu...sbb kg kt muar gak...nk blk KL msti lalu tmpt jual kupang n duku tu...mmg kt sne klu musim duku rm10 tuk 3kilo...bese mmg benti la beli..ai hantu duku...hikhik

    ReplyDelete
  9. Mahalnya.

    wan tak pernah makan lagi buah dukun.

    huhuhuhu

    ReplyDelete
  10. oh sekarang dah musim duku ke...kalau sekilo sembilan hengget memang mencekiklah, saya makan mata kucing tak berhenti lagi nih ;p

    ReplyDelete
  11. aku pulak kurang minat kupang...kalau lala aku suka...

    ReplyDelete
  12. hehe.. tu la..kupang tu kadang2 kulit ja lebih. Banyak tu beli 5 kilo..mcm nk buat open hse! hehe..tang buah2an tu mmg x tahan nk tgk!!!

    ReplyDelete
  13. Dah dekat dah tu dengan kampung pak sedara ai.. ;)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah