Wednesday, September 26, 2012

Guangzhou Jade Centre & Factory

Now kita move on to the jade centre plak...lagi buat aku boring...aku bukan jenis giler barang kemas kan..
tp x per la dah masuk dalam itinerary maka nya...i followwwwww....

 masih taksub ngan bas guna electric ni...
 sampai2 jer dihidangkan dengan pemandangan jade2 ni....sib baik la aku berjaya control kehendak hati...kiri kanan depan belakang penuh ngan jade...kami di bawa ke bilik khas...
 org leka dengan taklimat..aku leka amik gambar org...ni muka2 x minat ngan benda2 ni semua
 antara jade yang ada
 gelang la kot...
 amoi baju hitam tu suara dia...mcm petir berdentum...kuat nak mati....
 baju biru pandai ckp indon...baju beige tu owner jade centre ni....dia sgt suka kitorang datang...eleh...suka la sgt kan...tp sebenarnya kebetulan dia baru dpt anak lelaki dari bini ke 6 dia...satu2nya anak lelaki...ko mampu ada bini 6 orang...selagi dia x dpt anak lelak selagi tu dia akan cuba kahwin...kat china kan satu family satu anak...x leh beranak ramai tp boleh kahwin banyak...pening nak fikir...
 the owner tgh buat demo jade asli ngan tiruan...
 cantik kan..aku x minat pun..harga kalau kat Malaysia RM1400, tp on that day dia turun kan harga jadi 200yuen, boleh? logik x? alasan dia bagi sebab dia baru dpt anak lelaki...mcm tipu jer...hahaha...
 ni la antara2 mereka yang tergoda dan willing to buy...
beli...beli....murah...murah....ntah2 tiruan...

untuk hari ke dua kat sini aku berjaya mengawal nafsu...x membeli langsung...
hahahaha...
berhemah tak...berhemah tak?
tapi aku tewas pada hari ke 3...hahahahahahaha...


3 comments:

  1. salam.. ayat akak kn.. sama lh.. msa sya g beijing .. tpi kilang jade yg lain lah.. mreka kata pn bru dpt anak lelaki .. hrga jade yg beribu riban.. turun hngga 100 yen.. mmg x logik kn.. pas tu kami di beri kn sebuki loket jade dgn alasan dia dpt anak lelaki dri bini ke 2 org p.pinang malaysia.. kebetulan gak pd date kami dtg tu besday anak lelaki dia tu yg ke 1 tahun... aduhai.. sya mmg xbeli pn.. just dpt yg owner tu bg lah.. sya x tujuk cincin.. & loket besar jade saya pakai tu .. sbb sya pakai tudung ... smua tu sayabeli di malaysia .. loket sahaja rm3800 cincin rm 1,980.. mmg di sah & di kenal pasti jade yg asli sebab msa beli tu arwah nenek saya masih hidup dan dia adalah keturunan cina yg masuk islam berkahwin dgn datuk saya seorg melayu islam. apa yg pasti .. kata kwan2 saya .. org cina di negara china.. suka ... membohong bila org malaysia dtg ke sana.. ntah x ye ntah tdk.. sya dh byk kali g china.. rasanya mmg btul.

    ReplyDelete
  2. ai lebih suka berjalan cuci mata selfie dari shopping,, ;)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah