Monday, September 24, 2012

Terperangkap Di Herba Centre

Pengalaman pahit campur kelakar la kat herba centre ni...apa taknya ..mcm2 hal berlaku kat sini...dari xde penyakit sibuk duk ckp kami ni banyak penyakit...giler..sebelum pi sini kami dah buat medical check up dah..pandai diorang nak meniaga...
perusahaan chinese herba ni memang dan turun menurun ..jom kita tgok apa yang ada..

 the owner yg pakai tie tu Indonesian Muslim eh..sebelah eh nyonya umur 55 tahun...nampak muda kan...
 apa ntah nama nyonya ni aku dah lupa...tp pure cina la...dia duk terangkan segala information ttg urat2 dalam badan kita...
 gambarajah sebagai rujukan
 aku mengenakan Kak Yati...ni dia tgh di tilik urat tangan dia...doc ni ckp kak yati mengalami gangguan kesihatan...buat aku gelak sbb kalau kesihatan terganggu x sampai de aka ni kat sini kan....
 muka cuak kak yati bila doc ni ckp seluruh sistem jantung, limpa, hati dan buah pinggang di selaputi lemak...
hahahahaha...giler terperanjat org tua tu kan....cer korang tgok...
last sekali ni masa owner tu terangkan dalam bahasa indonesia ..
kak yati did mention dia xde masalah apa2 sebab baru aje buat medical check up...doc ni auta lebih 
dan bersungguh2 mintak kak yati beli herba..harga? RM1500 for 5 box...giler.....kalau mcm ni..org x sakit leh sakit kan..aku dah hidu dah sesi penipuan ni...cepat2 aku blah...yahooo...berjaya menjauhkan diri...Kak Yati x puas hati...tp dia tetap la x beli...gila ko...bawak duit ciput tetiba kena pi beli...mana nak carik duit kan...x puas hati owner tu...siap ckp yang Kak yati bakal msk wad kembali...
yg kelakar cubaan aku melarikan diri sgt2 berjaya...lepas keluar dari situ..ingat aku sorang jer..rupanya yg lain2 semua dah ada duk gelak2...tp ada gak la terpedaya...kesian makcik tuh jadi bahan...siap beli guna kad kredit lagi...so..korang kalau dalam trip tu ada agenda ke herba centre ni...hati2 la yer...
korang x sakit akan dikatakan sakit..market strategy diorang sgt bagus..dia psico korang cukup2
smpai korang betul2 terperangkap..cara aku mudah jer..say NO then cepat2 blah...jgn tunggu lagi...



5 comments:

  1. betul tu..diorg mmg pandai perdaya.
    lg satu suka bwk tempat mahal2 jed,mutiara..kalau kita nak beli kt tepi2 kemain dia halang.

    tp peduli apa degilkan diri ajer hehe..
    sy dah pernah sampai tempat nih.

    ReplyDelete
  2. bahaya betul sekarang nih, mcm2 kes penipuan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. diorg akan buat mcm2 cara utk lakukan product diorang....

      Delete
  3. Jangan mudah terpedaya.. kalau dah terkena menyesal kemudian tak guna dah kan.. ;)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah