Friday, September 7, 2012

Simple BBQ For Si Kudut


Last week 3 hari kat Muar...menghabiskan cuti panjang di samping meraikan si kudut nyer birthday
minggu ni dia nak balik Sarawak dah kan....
cuma x ramai corumn la...ramai yg x dapat dtg...especially adik aku ngan laki dia yang baru kahwin tu...
kat sana kami makan....makan...dan makan jer...adik aku si angah tu menjamu kami jer...

 makan tghari mak yang masak
 dibantu acik yang last minit nak ikut jugak
 adik ipar aku yg duduk tu tgh marinate ayam ngan adik dia
 aku marinate benda2 lain
 ayam yg dah di marinate
 dapur yang sekangkang labu labi...eh...hahahaha
 daging kambing menanti di solekkan..
 sambil masak sambil gosip...
 abah tukang hidupkan api arang...
 budak baju kuning tu x buat keja..mentang2 dia diraikan...
 sotong...
 ayam
 daging kambing
memasing menjamu...

actually gambar banyak..aku x dan nak tepek banyak2...bukan apa..
aku bz...tp rasanya cukup kot semua ni kaver satu cerita...
nanti sambung eh...
boss aku meeting..aku cilok jap time update...


23 comments:

  1. wah meriahnye along...dah macam berkenduri kendara plak hah....yg paling best ade kambing tu...dah le lieya ni peminat kambing....meleleh2 tgk tau heeheheh

    geram tgk ciken wing tu...gomok2 you...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tgok la yang tukang beli nyer sapa plak kan...makan mesti nak puas..

      Delete
  2. kambeng bakar...sotong bakar....ayam bakar..wauuuuu! :)

    ReplyDelete
  3. Masak sama2, makan sama2... baru seronok. :)

    ReplyDelete
  4. gerammmmm je aku tgk sotong tu nok...

    ReplyDelete
  5. duk kt kg memang rasa nak mkn memanjang kan...selera jadi lain mcm...

    ReplyDelete
  6. wahh..kalo ada udang bakar mesti lg best kan!

    ReplyDelete
  7. best yeee riri minat bbq nie tapi kat umah tu xde tmpt nk bakar2 penyudah masak dlm oven.. dah kekdahye skrg over tu plak dah terbakar hahhaa

    ReplyDelete
  8. Syoknye bbq ramai2 dgn family mcm nie....

    ReplyDelete
  9. alemak sy lak yg terliur2 tgk BBQ nih..happening nye..

    lama x ber BBQ...huhuhuhu

    ReplyDelete
  10. Dah lama tak buat BBQ.. bila nak buat lagi entahlah..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah