Thursday, September 20, 2012

BUMI Guangzhou - Chinese Muslim Al - Bustan


Kat Guangzhou ni banyak Chinese Muslim, mamak2 pun ada sebenarnya..tp kalau dah ikut travel ageant..so ko makan jer la ikut restoran yang dia dah pilih dan tetapkan...malam kang ko cari la sendiri
kedai2 mamak tu..aku x leh terima sebenarnya masakan diorang..sangat pelik...tp x nak kuar banyak cost dan x nak lapar tentunya aku makan jer la...pelik aku letak tepi..agak boleh terima aku makan...

 suasana depan restoran
 ikan tilapia yang nmpak sedap tp makan bau lumpur...
 satu2nya dish yang aku leh makan..
 x tau apa keistimewaan roti prata mcm ni utk makan tghari
 telur dadar yang kat mana2 restoran mmg ada sepanjang 5 hari
 lebih kurang mcm sup kuah dhal..x leh telan..
 haaaaa...ni best..ayam berempah yang aku dah makan setengah tetiba terjumpa kepala ayam siap ngan balung ayam dan paruh...yewwww....sgt geli tau...sejak tu aku mcm x leh terima ayam..
 ni lagi pelik...buah tomato goreng ngan telur itik...hurmmmmm
 sepanjang 5 hari semua restoran bagi sayur sawi ni...murah kot..
 dah last dia hantar pizza...ok la rasa dia..
bukti kami kelaparan...
sabar jer la kan...
yela...ko masuk negara org..lain la makanan dia...jgn mimpi nak sama mcm negara ko...pasal tu la kena appreciate kan...
so anak2 kita......dari kecik kena ajar makan benda2 mcm ni supaya x kelaparan di negara org...
sib baik aku bwak maggi skit nyer banyak..kak yati bawak sambal ikan bilis petai...mmg penyelamat la masa tu...pengajaran after this...bawak la sambal..kalau pi negara china..xde yg pedas pun...




9 comments:

  1. Kena terima je makanan negara orang kan... janji menepati cara Islam...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ikutkan x leh terima...tp terpaksa la..kalau x lapar..

      Delete
  2. tekak orang malaysia ni, susah nak ngam dengan tekak orang China.

    nasib baik ada meggi dan sambal.
    kalo tak..kesian lah..

    ada kepala?..ewwww..habis isi kepada sebati dengan isi isi lain.
    eeeuuwwwwww...
    weeekkk.

    haahha

    ReplyDelete
  3. waaaa kepala ayam ngn balung2...aduiii mnyeramkan betul..lainx kena bwk sardin ker..sambal ikan bilis kering ker bru la selera mkn..

    ReplyDelete
  4. tak boleh blah ko jumpa kepala ayam tu...adoi la hai...
    mesti ko trauma tak mkn ayam setahun ni...haha...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah