Tuesday, September 4, 2012

Macam Ni..Boleh Mati Katak!!!


Korang perasan x kalau kat highway penunggang motor budak2 remaja zaman sekarang?
x kisah la lelaki ke perempuan...berlumba..bergurau senda...
selalunya aku tgok dalam tv or bila dah eksiden tersungkur atas jalan raya dan mati kat situ jugak yang dipaparkan kat dalam paper setiap pagi...
tp kali ni depan mata aku sendiri...budak lelaki dan budak perempuan merempit...best part yang aku tertinggal dan x sempat amik gambar bila budak perempuan bawak motor dan lelaki jadi pembonceng...
macam bagus jer...budak lelaki tu siap peluk2 ramas2 badan budak perempuan tu...
xde rasa malu betul..nak2 keta lalu lalang ni...atas motor plak tu...

 nampak...dorang berlumba...
 semua muda remaja lagi...
 nampak x scooter tu...dah half jalan diorang tukar..perempuan duk belakang semula...
 camana la mak pak diorang pantau diorang kan..ni mesti kes mak pak x tau ni....
 kalau la zaman aku dulu....mati kena perhambat ni....
siap boleh bergurau senda borak2 lagi...org nak bawak keta pun x selesa...
macamana la statistik kemalangan dikalangan penunggang motosikal makin meningkat...
semua sebab sikap diorang ni la, free2 jer mati..belum puas menikmati pancaroba dunia....bila dah eksiden menyusahkan mak pak, doktor...penunggang lain...
pengguna jalan raya yang lain....kalau terus mati boleh tanam je..( jahat mulut aku) kalau dah patah riuk..lumpuh..x ke menyusahkan semua pihak...
aku x tau nak ckp apa...betul kata2 zaman sekarang ni...dimana anak2 muda kita....atau lebih tepat...
dimana anak2 kita di waktu begini....
korang renung2kanlah....


19 comments:

  1. memang scary bila tgk mat2 motor nie..bawak motor macam tak sayang nyawa..

    ReplyDelete
  2. Zaman kakcik dulu, jangankan nak merempit, nak berjalan seiringan dengan kawan lelaki pun takut makbapak marah!

    ReplyDelete
  3. kan best kalau dapat langgar dengan kerete.hehe

    ReplyDelete
  4. mummy ayu
    - kat mana2 sama jer kan?

    ReplyDelete
  5. nazirulhazwan
    - kalau ko rasa nak check in istana batu ko langgar la dik..akak x sanggup..hihi

    ReplyDelete
  6. biasanya fikiran remaja mmg singkat...

    ReplyDelete
  7. suria ni rasaye highway baru bkt putus kan..

    dahle situ kete laju2 bukit plak tu klu idak tak pasal2 masuk dlm gaung tu bukan mati katak lagi dah.. lebih dari tuh..

    ReplyDelete
  8. susahlah nak ckp kan..k dee pun ada anak dara 2 orang tu..takut gak bila tgk perangai budak2 skrg..

    ReplyDelete
  9. Riri Yoorin
    - yesza..kat situ la..masa on the way nak balik Seremban

    ReplyDelete
  10. Dee
    - susah nak ckp..anak dara i tuh..makin membesar..campur lak si kembar lagi..takut nak fikir

    ReplyDelete
  11. ish3..bahaya nyer...kdg2 kan x taw la mereka nie pegi skolah ke idak..rasa nyer pergi kan..belajar undang2 jalan raya nie..ish!kite yg pemandu kete nie lak nak kena lebih berhati2..yela ..klu terlanggar..disalahkan nyer kite kan...padahal...hmm..pk-pk lah...

    ReplyDelete
  12. kita yang bawak kereta ni yang takut dengan motor kan..kang kena langgar kang, kita jugak yang disalahkan..

    ReplyDelete
  13. dorg tak pikir pjg klu buat sesuatu tuh.
    serammmmm okey tgk perangai dorg2 ni

    ReplyDelete
  14. betul...zaman skrg ni diaorg tak takut ape pun yg tahu seronok jek!

    ReplyDelete
  15. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  16. Lewat petang semalam dekat area rumah ai.. main keluar simpang.. budak perempuan 2 orang.. kalau ai tak sempat brek, situ je jatuh dorang.. nauzubillah.. tapi area kampung tempat ai tu, memang selamba main keluar simpang tak kira ada kereta lalu ke tak.. tak kena takpe kak/adik.. dah kena.. kita juga yang disalahkan.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah