Saturday, September 22, 2018

N Star x Missa Queen Beauty Workshop + Review

Kulit Cantik, Lembut Dan Anggun Persis Wanita Korea


Semua orang nak cantik kan? semua wanita nak kulit muka cantik berseri persis artis Korea..tahukah korang..korang tak perlu mendapatkan rawatan dengan harga beribu-ribu untuk kelihatan cantik..korang hanya perlu purchase skincare yg bagus dan guna ikut step by step dan jadikan amalan harian korang...insyaallah dengan sedikit disiplin yang diterapkan pasti kulit kita menjadi cantik berseri persis wanita Korea.

Baru-baru ini SA bertuah kerana berpeluang mengikuti workshop kecantikkan di Ant Cafe yang terletak di Jalan Klang Lama. SA rasa seronok berkongsi pengalaman dan ilmu kecantikkan. Di workshop ini SA dan dan rakan blogger yang lain diperkenalkan dengan product kecantikan dari Korea dibawah nama N Star & Missa Queen. Product kecantikan ini menjadi pilihan ramai seawal usia 18 tahun malah sesuai untuk mereka yang berusia sehingga 80 tahun. Korang pun tau kan wanita Korea yang dah agak berusia pun tetap mementingkan kecantikkan kulit. 


Dengan bangganya SA nak perkenalkan pada korang semua barangan yang hebat ini iaitu

1. Bappeun Yeoja All In One Cleanser
2. Goel Cream ( Korea's 2018 latest premium Skincare Brand)
3. ARTDELI Double Power Essence Cover Pact SPF50+/ PA++++
4. Spa Hair cc Silk dari Clarioz & Co.

Semua produk diatas sesuai untuk wanita Asia Tenggara..



SA di samping product N Star & Missa Queen


Figura yang hebat ini merupakan founder product N Star & Missa Queen


Bappeun Yeoja All In One Cleanser 200ml 


Bappeun Yeoja merupakan pembersih muka yang mempunyai tekstur yang lembut yang didatangkan dalam bentuk gel yang sangat ringan serta berbau harum , ianya juga tidak berbuih seperti kebanyakkan cleanser yang terdapat dipasaran sebaliknya ia mempunya sedikit foam yang ringan..cukup dengan menekan sedikit gel pembersih sebesar syiling 5 sen ia mampu membersihkan seluruh wajah dan  juga mampu membersihkan sisa mekap di muka. Hasilnya kulit menjadi lembut dan bersih..ianya sesuai untuk semua jenis kulit. Dan SA mengalami kulit berminyak memang sangat sesuai dengan product ini..hasilnya kulit muka SA kurang berminyak walau tidak hilang sepenuhnya. Bila kulit berminyak akan cepat tumbuh jerawat kan..sekarang agak kurang jerawat di muka.

Bahan- Bahan dalam Bappeun Yeoja All In One Cleanser
  • Multy Ex BSASM Plus, 
  • Agrimonia Eupatoria Extracts
  • Surfactant Derived
Kelebihan Bappeun Yeoja All In One Cleanser 

  • Melembutkan dan melembabkan kulit
  • Anti- Oksidan
  • Anti - Aging
  • Menggalakkan pembentukan collagen





Goel Cream 150ml



Produk yang seterusnya adalah Goel Cream yang berfungsi sebagai krim pelembap. Ianya digunakan sebagai pelembap selepas kita bersihkan muka dengan pembersih Bappeun Yeoja. Tekstur yang lembut sangat sesuai untuk semua jenis kulit. Dan jangan tak percaya..krim ini juga sesuai untuk ibu- ibu mengandung yang mengalami masalah stretchmark malahan ianya sangat sesuai untuk lelaki juga..satu tube memberi impak yang sangat berkesan untuk menghilangkan kesan- kesan hitam yang degil, garis halus dimuka, kedutan dan macam- macam lagi.



Goel Cream juga boleh dijadikan mask muka. Hebatkan..satu product dengan pelbagai kegunaan. Goel Cream ini merupakan Korea's 2018 latest premium Skincare Brand di pasaran Korea.



ARTDELI Double Power Essence Cover Pact SPF50+/PA++++



Yang ini memang SA paling suka dan sayang sangat nak guna, dengan compact yang exclusive dan nampak mahal tau..kemasan dari kotak sehingga bekas compact nya membuatkan sesiapa yang melihat pasti jatuh cinta..Double power essence ini di datangkan dalam 2 kod warna. SA pilih no 23 sebab ianya sesuai dengan kulit SA..warna natural.Sangat bagus sebab mengandungi SPF50 bertindak melindungi kulit kita dan juga mengandungi 19 Acid Amino + 6 peptide dan mampu bertahan sehingga 33 jam.






Dengan corak pada tekstur power essence cover dan lengkap dengan span yang mempunyai bentuk unik senang untuk setiap sapuan pada wajah..SA suka dah guna dah pun..memang sapuan power essence ini ringan dan senang menyerap. Sayang tau nak guna sebab pertama, tekstur yang hebat meliputi kulit muka. bertindak menutup noda- noda muka..tak perlu gunakan foundation selepas itu dan kulit muka dah cantik terserlah..product ini mengandungi bahan- bahan semulajadi seperti red berries, delima,  raspberry, strawberry, green berry dan asia berry.

Video review 3 product N Star x Missa Queen


Spa Hair cc Silk dari Clarioz & Co

N Star x Missa Queen tidak hanya tertumpu pada skincare sebaliknya mereka turut menitik beratkan kecantikan rambut..untuk itu mereka turut mengeluarkan product khas untuk rambut ini. Mengandungi Argan Oil, Macadamia Nut Oil, Almond Oil, Grape Seed Oil, Vitamin E sesuai untuk rambut wanita asia. Fungsi product ini adalah untuk rambut kekal sihat, cantik, bersinar dan bermaya dan untuk kesihatan scalp kepala juga.



Nak pakai pun senang aje tau..sama macam korang pakai serum rambut..apply setiap hari untuk kesan yang lebih cepat. Ianya tidak perlu di bilas dan perlu di apply pada rambut yang telah dibersihkan dan dikeringkan.



Menarik kan ke empat - empat product ni? Pada SA walau harga nya agak pricey tapi untuk keperluan tak salah kalau kita memilih atau bertukar kepada product yang bagus sebab benefitnya kita sendiri yang dapat kan?Melabur untuk skincare pada SA adalah worth it..Sebarang info tentang product atau sebarang pembelian korang boleh layari media sosial mereka di bawah...cuma satu SA nak bagi tau...

Its Worth It...Worth Buying...Recommended....!!!


Facebook :
www.facebook.com/missasolution
www.facebook.com/nicolehui

Instagram :
https://www.instagram.com/miss_a901/
https://www.instagram.com/xhui_nicole/

23 comments:

  1. berkenan dengan cleanser tu. btw packaging produk ni cantiK!

    ReplyDelete
  2. Priduk yang untuk rambut tu cam best je nak cuba.. Makin comel kak SA nie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.. jari jemari ku gemok.. Typo je kejenya..
      #produk..

      Delete
  3. tak ada salahnya bayar mahal sikit kalau betul2 produk tu sesuai utk kulit kita kan

    ReplyDelete
  4. Bestnya SA.. Kak Sue pun dah tersuka produk dari Korea nie sebab anak dara akak pun memang pakai..

    ReplyDelete
  5. alaaa...bestnya...makin cntik akk nanti. Jeles kita tau !

    ReplyDelete
  6. Bila terbaca 'cantik persis wanita korea' mesti ramai yang tertarik. Sekarang ni memang tgh trend@demam korea. Produk ni nampak bagus la. Packaging pun cantik

    ReplyDelete
  7. Produk korea byk yang bagus terutama dd cushion dia. Tak pernah lagi dengar brand ni tapi ayu rasa not bad bila tgk packaging dia - smart dan clean

    ReplyDelete
  8. Berkenan nya dengan compact powder dia , unik sebab biasa kosong je .. tapi ni first time la dgr brand ni , tq for sharing

    ReplyDelete
  9. wahh macam-macam jenis produk ya sekarang ni. ini pun nampak berkualiti dan packaging dia pun cantik! Haha.

    ReplyDelete
  10. Another korean produk in Malaysia.
    Memang trending ekk korean produk.
    And so far tiada yg memudaratkan.
    Meaning sgt bagus la kan korean beauty formula.
    Kulit korean kan putih mulus tanpa cela.
    Wajiblah recommended kan produk nyer.

    ReplyDelete
  11. the light bulb bottle looks so fascinating! nowadays the design is so competitive to attract consumer's eyes..

    ReplyDelete
  12. Rabia suka semuanya.hehehehe.semuanya nampak cantik.

    ReplyDelete
  13. Produk terkini dari Korea ya.. waahh akak mesti nak coba ni, teringin jugak nak secantik SA, bak dek kata orang tak dimamah usia gitu
    Cara Nak Mulakan Perniagaan Roti Dan Kek Dari Rumah

    ReplyDelete
  14. amni mmg suka kalau korean product.tp kena pandai pilih jugak taw.sebab ada yang ok ada yang x.macam jenama ni macam best jeee

    ReplyDelete
  15. Nak cantik pun kena keluarkan masa dan duit kan. Lagi rjain kalau kita hadiri kelas kecantikan macam ni. Dapat belajar sendiri dari pakar

    ReplyDelete
  16. menarik betul serum rambut tu sis. botol pun cantik. lelaki boleh pakai tak tu sis?

    ReplyDelete
  17. cutenya botol bentuk lightbulb tu! nampak mcm menarik je :D

    ReplyDelete
  18. Cantik sangat packaging bedak tuh. Memang sayang betul nak guna. Hehe.. Apa-apa pun nak cantik ni memang lah kena keluarkan sedikit modal.

    ReplyDelete
  19. Nampak best sgt produk produk ni kak. Packaging dia cun habis. Mahal tp berbaloi.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah