Tuesday, September 18, 2018

Cuti- Cuti Malaysia Melaka - Part 2 Melaka River Cruise

Hi korang...

Memandangkan SA tengah training 2 hari course hari ni kan..waktu rehat ni SA cuba untuk settlekan satu entry..entry- entry yang lain nanti bila ada kelapangan SA buat ok..rasa tak best plak bila takde entry kan..

So selepas check in hotel Melaka Sentral Riverview dan settlekan mak dan abah..kami teruskan perjalanan ke Melaka River Cruise, ini merupakan kali ke 2 Dania dan SA naik River Cruise dan kali pertama untuk si kembar..so Melaka River Cruise dari hotel tak jauh sangat dan tak sampai pun 5 minit perjalanan..sampai- sampai jer terus parking dan beli tiket..harga tiket agak mahal sebab public holiday..Dewasa RM18 dan kanak- kanak plak SA lupa berapa harga. Tapi takpe la..asalkan anak- anak happy kan..nak menunggu naik Cruise tu tak la lama sangat..ada la dalam 10 minit macam tu..orang pun tak berapa ramai masa tu kan...


SA mengheret si kembar pergi beli tiket


Fav aunty memang selalunya macam ni..anak sendiri kat belakang ditugaskan merakam gambar...hehehe


Bagi la penerangan sikit..itu ini...supaya diorang faham..


Bergambar depan pintu masuk


Anak dara ni wajib ada la kan...


Berkerut dahi sebab panas giler..nampak cuaca tak panas tapi udara laut kan..


Kita wefie lagi


Cruise yang dah gerak depan kami


Dengan kakak dania


Bersih jer sungai ni..kalau tak salah tahun lepas masa bawak kakak dania jalan..air sungai ni biru...


Sambil menunggu sambil candid


Say cheeseee....


Okey dah jom naik...


Yang dewasa jer duduk tepi..kanak- kanak duduk kerusi tengah


Kami wefie lagi...


Si kembar agak takut masa mula- mula cruise bergerak


Yeay dah gerak dah...


Aidan dan Ibu...si kembar masa tu sibuk ngan teropong tu...

SA ada la ambil gambar di sepanjang perjalananan cruise melalui sungai melaka tu...nanti SA masukkan dalam satu entry lepas ni...laju- laju SA update ni tau..semua sebab korang la ni...hahahaha....so far anak- anak seronok sebab diorang belajar benda baru dan rajin bertanya..kakak Dania tak berapa nak hairan sangat sebab dah biasa pergi Melaka kan..

Kita sambung next entry nanti ye...

See you...

12 comments:

  1. Pernah naik cruise ni waktu malam.
    Lagi menarik pemandangannya.

    ReplyDelete
  2. Syiok p Melaka...thn ni kami 2x pi

    ReplyDelete
  3. dah lama tak naik, kamu suka berkerut kat dahi macam akak ek

    ReplyDelete
  4. Kak Sue pi Melaka hari tu tak naik pun cruise nie, next time harus naik kan buat kenangan..

    ReplyDelete
  5. Jalan-jalan di Melaka memang seronok. Leya kalau balik kampung, pasti ajak otomen pegi singgah tempat² best..hehe..

    ReplyDelete
  6. saya & family masa naik cruise ni, duk kat tengah..tak mau kena percikan air sungai ni..haha...

    ReplyDelete
  7. Anak-anak memang terujalah bila naik cruise ini.. Banyak persolana nak ditanya.. kikiki..

    ReplyDelete
  8. izzat kalu naik cruise ni, abis di lambai nyer org sepanjang jalan.
    mcm dia la pelancong.
    sedangkan org Bkt Katil ajer :) ha ha ha ha...

    ReplyDelete
  9. Dak Kakak je tak rasa lagi naik ni..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah