Friday, September 21, 2018

Cuti- Cuti Malaysia Melaka Part 6 - A Famosa dan Beca

Yeayy...Its Friyay!!!!

Tak sabarnya nak balik Seremban nak siapkan tugasan blogging yang melambak dan dah sampai dateline..banyak product yang tak buat photoshoot lagi dan banyak jugak cerita yang nak dikongsikan...ye la blog ni dah macam diary online kan...mana tau kalau umur tak panjang..blog ni boleh dijadikan kenangan dan boleh diwasiatkan pada anak sendiri kan..biar diorang tau macam mana mak diorang ni meluahkan segala yang terbuku dihati susah senang dalam blog. Dari blog ni juga la jadi mata pencarian untuk sesuap dua nasi diorang kan...

Okey la kita sambung lagi kali ni kita tapau part A Famosa plak...lepas sarapan di Roti Canai Kayu Arang dan SA perati mak semakin sihat..so memandangkan cuti kami yang tiada pengisian yang menarik serta tak nak kecik kan hati anak- anak..so kita bergambar dan bersiar- siar naik beca. Mula- mula nak bagi sikembar satu family je naik..tapi tak leh ramai..so kena la SA dan Dania mengalah...alah...naik pun takde la jauh mana...menuju ke bangunan Stadthuys tu..berhenti kat situ 8 minit untuk bergambar dan patah balik..tapi ianya pengalaman yang menyeronokkan kami semua especially anak- anak...Mak Abah tak naik sebab tak larat..nak duduk jer kat kerusi yang disediakan..



Masa ni baru pukul 11 pagi..orang tetap ramai..baik tempatan baik pelancong luar..


SA suruh Dania pi berdiri depan A Famosa tu..sebab dia malas nak masuk..dah pernah masuk katanya


Konon- konon candid


Ini gaya apa x tau la



Ini plak gaya panas atau silau tak nampak


SA pun bergambar kat depan ni...


Huiiii masa ni walau dalam gambar tak nampak panas kan..tapi hangat dia tu...tuhan jer yang tau


One more pose


lepas tu lari lepak kat mak ngan abah bawah pokok buah Melaka..


Mak pun dah panas..


Ajak plak Adeliya bergambar kat sini


Tumpang amik gambar depan motor polis


Gaya sikembar


Eh si bujang ni plak membawa diri


Susah nak amik gambar dia tau..tapi kali ni dia bagi kerjasama yang bagus


time ni candid


Eh..eh....snap lagi....


Kami bertiga naik beca Hello Kitty..nasib la dapat pengayuh pakcik dah veteran kan..so lagu yang dipasang adalah lagu Syantik....mak aiii kami bertiga layan dangdut la nampaknya..hahaha




Jom tengok video



Sempat kakak Dania bergambar kat sini


pemandangan yang biasa kat Melaka


Dania beli souvenir nak bagi kawan-kawannya..


Lepas tu pakcik  tu ambilkan gambar...


Pandai pakcik amikkan gambar


Cantik-cantik gambarnya







Nasib baik mak sihat masa ni...nampak muka dia bercahaya...cukup rehat la tu kan...lepas dah amik gambar dia tu..dia nak masuk plak shopping mall..nak beli kasut katanya...eh...ini dah pukul 12.30 masa ni...kami nak balik cepat sebab dia nak dialysis pukul 3, dah la kena ikut jalan dalam kan..kalau takde hal takpe..okey jer gerak lambat sikit...tapi kami layan kan jugak la...so keluar dari situ pukul 1.00 lebih...then kami gerak la balik..dalam perjalanan balik tu singgah plak kat area Kuih Keria Antarabangsa tu..takde makna nak beratur panjang beli beli kuih tu...tapi SA beli benda lain yang viral jugak..

Kita up kat next entry ye....

12 comments:

  1. belum berkesempatan gi sana..

    ReplyDelete
  2. aida & famili pun xde bergambo kat depan afamosa ni lagi, SA :)
    lom lagi nak bwk anak2.
    aritu gi sempat naik Tamingsari ajer.
    especially nak ajak diorang naik bkt st paul belakang tu. hiking!!!

    ReplyDelete
  3. seronok.ucing pernah pergi melaka bercuti. (^_^)

    ReplyDelete
  4. suka sangat g melaka...dah lama kita tak jalan melaka...kena cari masa ni bercuti...

    ReplyDelete
  5. Kak Sue dengan anak dara Kak Sue si Kakak suka sangat pi Melaka. Harap dapat pi lagi lah.. hari tu tak puas lagi pusing habis SA..

    ReplyDelete
  6. hari tu pegi melaka krem giler jalan..tu pun dpt naik cruise je.. nak masuk bandar hilir jem teruk...hahah

    ReplyDelete
  7. Comel sangat anak-anak buah tu semua.. ;)
    Melaka.. ai jarang ronda Melaka kalau balik sana.. eemm..

    ReplyDelete
  8. alaa best Kak SA dapat beca Hello Kitty haha nak yang tu ritu dapat Didi and Friends aigooo redha jela. btw Melaka ni sama panaih haaaih kalau jalan kat Penang. kena sedia topi o payung jugak. nyucuk2 pedihnya..

    ReplyDelete
  9. Lama tak daki tangga gi A Famosa ni. Hehe.. Memang best kan bercuti ke Melaka ni.. LeYa yg sering balik kg otomen pun jarang gi jalan-jalan tempat ni.

    ReplyDelete
  10. Lama x pegi jln2 ke melaka. Jem yang amat, Encik Suami xnk bawak 😬

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah