Friday, September 14, 2018

Cuti Kedua > Berkelah Di Pantai Teluk Kemang

Hi korang..

Hari kedua cuti panjang Ahad tu seperti SA cerita sebelum ni..kami pergi berkelah..seawal 5am bangun sediakan bekalan..gigih kan? semangat nak bawak anak- anak pergi berkelah dan bawak mak menghirup udara yang segar..kami tak masak banyak pun..hanya sandwich sardin, maggi goreng dan nasi lemak je..pergi pun tak ramai kan..so takut nanti tak habis membazir plak...


Sandwich sardine


Maggi goreng..jenis yang dry mee and rencah buat sendiri


Nasi lemak


Nasi lemak air tangan adik SA


Mak Abah menjamu selera..makan nasi lemak..si Aidan tu tak habis2 manja..atuk suap makan lagi..


Si kembar kena paksa makan..biasa la bila teruja nak mandi laut kan...


Kakak dania boring..suruh mandi laut x nak plak..nanti hitam katanya


Aressa bengang..cubaan buat longkang tak berjaya..air menyerap tak bertakung..memang la nak oi...nama pun pasir


Semua kesayangan SA


SA pun tak mandi..i mean x mandi laut..x suka nak lekit2...


Agak ramai jugak yang berkelah masa ni..SA dapat sewa khemah tu..satu khemah RM50..sampai petang atau setengah hari tetap sama harga


Masa ni ombak agak kuat


Tepi khemah kami ada orang jual pelampung..baru perasan nama dania kat situ..AINUL


Suka plak tgok gambar ni


Candid gambar kakak dania..


Si kembar bukan main pulun mandi laut..sebab sampai tengahari je kan...


Si bujang ni penggeli...kena air menjerit..kena pasir menjerit..tapi diam2 dia pi suap pasir dalam mulut


Kalau dapat lepak sampai petang mesti best sebab suka tengok anak- anak kami seronok kan...tapi x boleh stay sampai petang...mak nak kena dialysis...bengang jer si kembar..pujuk la plak dengan bg tau esoknya kita nak bercuti ke Melaka...baru ok..kalau tak sure SA je balik dulu ke Seremban..sebenarnya memang paksa diorang balik untuk diorang rehat kan..kang esoknya nak gerak ke Melaka masing2 bad mood plak...

Lepas ni kita update plak citer Short Trip Melaka eh...

Stay tune....

15 comments:

  1. seronok berkelah ngan mandi manda kt pantai tu

    ReplyDelete
  2. lama dah liez tak g berkelah... seronoknya tgk SA g bercuti berkelah dgn family

    ReplyDelete
  3. seronoknya berkelah tepi pandai...
    nieyl pun kalau rajin, buat juga berkelah tepi pandai...

    ReplyDelete
  4. sesekali melepak tepi laut syok oo..kolin hantu mandi laut hahahha

    ReplyDelete
  5. wah gii melaka ke mana tu nanti.... hehe

    ReplyDelete
  6. Seronok kan dapat bercuti ramai2 ni... Masa Kak SA bercuti, kami pun holiday ke JB.. kalau tak, boleh roger..hehe

    ReplyDelete
  7. time-time cuti memang ramai orang datang kat pantai .. seronok pergi berkelah macam nie..dah lama tak berkelah..

    ReplyDelete
  8. Part bercuti dengan family paling best.. ;)

    ReplyDelete
  9. bestnyaa ramai2 picnic. quality time with family members.. bab makanan tu yang sedap sangat dapat makan tepi laut. seleraaaa =D

    ReplyDelete
  10. alaahh....tetiba rasa nak bawak anak-anak main pantai hari minggu ni..nak masak apa yea untuk berkelah ni...nasi lemak macam sesuai juga..

    ReplyDelete
  11. Seronoknya kak sa dpt picnic sekeluarga. Nak2 mak abah ada. Meriah dengan makanan erk. Ngeee best best best

    ReplyDelete
  12. lama tak picnis...seronok ber PICNIC sekeluarga

    ReplyDelete
  13. Seronoknya dpt piknik tepi laut. Amboi byk makanan tu kak. Sure berselera makan kan sambil menikmati view laut.

    ReplyDelete
  14. seronok tengok Family SA berkelah.. bekalan makanan sedap-sedap belaka

    ReplyDelete
  15. Maggi goreng tu nampak best..seronok anak anak dapat main air dan berkelah..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah