Wednesday, September 19, 2018

Cuti- Cuti Melaka Part 3 - Pemandangan Sepanjang Sungai Melaka

Hi korang...

Okey semalam kita cerita tentang part 2 kan..so hari ni SA nak tunjuk gambar2 yang sempat SA snap sepanjang perjalanan menaiki Cruise..separuh gambar jer SA letak sebab gambar terlalu banyak gambar..kang kang ada plak bising banyak sangat gambar dan penat scroll hahaha...SA x letak caption ye..SA tepek gambar je..itulah antara kebanyakkan gambar sepanjang sungai..memang banyak tarikan sepanjang sungai, ada cafe, ada 3D art dan ada perkampungan Morten..sebenarnya nak sangat pi jelajah perkampungan Morten tu..jangan risau korang takkan terpinga-pinga semasa menaiki cruise ni sebab penerangan melalui radio akan di perdengarkan sepanjang perjalanan...so ada lah info-info untuk korang gain knowledge























Masa ni cuaca agak mendung tapi panas..so gambar x berapa nak clear ..pencahayaan kurang..kang ada plak orang pm ajar SA cara nak amik gambar ngan betul hahaha...ye la..SA pakai Huawei bukan pakai Iphone...elehhhh...siap siap pm ajar cara-cara ambil gambar yg betul..malas nak nak amik port sangat..lantak la di situ..

Hari ni SA last training..so lepas ni bleh la consistent update blog..so lepas ni bleh bersiaran seperti biasa..yeehaaaaa.....

14 comments:

  1. masa pi vacay ke Melaka ngan family last year, ada naik cruise ni..best..cuci mata tengok kiri kanan pemandangan macam ni...

    ReplyDelete
  2. Nieyl pun kalau g melaka...suka naik cruise ni..
    relax walaupun dia pusing situ je..hehehe

    ReplyDelete
  3. Waa bestnyaaa..
    Lama juga tak jalan ke Melaka ni sejak anak dah habis belajar kat KUIM tu..
    Nanti nak ke sana laa jalan jalan.
    KIta kan kalau naik cruise tu, fokus dengar apa yang dia ceritakan hehehe

    ReplyDelete
  4. sy naik cruise waktu malam masyaallah cantiknya lampu lampu sepanjang sungai tu

    ReplyDelete
  5. Memang best jalan-jalan di Melaka. Macam-macam ada.

    ReplyDelete
  6. Rasa macam nak pi Melaka lagi lah nanti..

    ReplyDelete
  7. Siang dan malam dah pernah naik. Banyak betul biawak masa tu.

    ReplyDelete
  8. kita suka jalan Melaka time malam je.Sebab suka tengok cahaya lampu² yang cantik tu

    ReplyDelete
  9. beza sangat melaka sekarang berbanding zaman cik nor bljar dlu..:)

    ReplyDelete
  10. pernah ajak mr.asben naik cruise siang hari.
    tapi dia tak nak. best jugak tgk tgk panorama di siang hari.
    cantik dah sepanjang sungai ni.
    now tgh upgrade the other side. da cantik jugak.
    moga kerajaan baru ni melengkapkanlah inisiatif pelancongan di Melaka.

    ReplyDelete
  11. ms zie pegi panas berdenting.. ada bau sikit la air sungai tu..

    ReplyDelete
  12. Sekali je naik cruise tu.. lagipun ada bau airnya..
    Baru2 ni jalan kaki dekat tepi sungai tu.. saje nak tengok design bangunan sepanjang sungai secara dekat.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah